Kahramanmaraş merkezli büyük depremle sarsılan Türkiye kısmen de olsa normale dönmeye başladı. Gerçi fiziki olarak normale dönsek de aklımız ve kalbimiz deprem bölgesinde ve depremzedelerle birlikte.

Depremin üstünden bir aydan fazla zaman geçti.  Depremin meydana gelmesiyle Türkiye’de hayat durdu adeta. Herkesin tek odak noktası deprem bölgesi ve depremzedelerdi. Herkes elinden geldiğince depremzedeler için seferber oldu. Bu arada devlet, vatandaşlarımızın ortaya çıkan acı tablo karşısında bu ruh haliyle bırakın spor müsabakası izlemeyi, spor bile konuşamayacak psikolojik bir yıkıntı içinde olması nedeniyle tüm müsabakaları süresiz ertelendi. Çok doğru bir karardı.
Depremden sonra geçen bir aydan fazla sürede depremzedelerin geçici barınmaları sağlanırken, enkaz kaldırma çalışmaları da hızla devam etmekte. Büyük acı yaşayan depremzedelerin normale dönmeleri çok zor. Ama ülke içinde deprem mağdurları ve depremzedelere yardım eden gönüllüler ve görevliler dışındaki vatandaşlar günlük hayatlarına dönmeye başladılar.
Normale dönüş işaretlerinden birisi de spor müsabakalarının başlaması oldu.   Geçen hafta başlayan maçlarda hala depremin toplum üzerindeki etkilerini tezahüratlarında veya depremzedeler için tribünlerde yaptıkları etkinliklerde rahatça gözlemliyoruz.
Bu hafta da Anafartalar spor salonunda şehrimizi kadınlar voleybol 1. liginde mücadele eden Çanakkale Belediyespor’ un mücadelesi vardı. Temsilcimizin rakibi kadın voleybolunun zirvesindeki Vakıfbank Voleybol Kulübünün 1. ligdeki B takımıydı.
TVF kadınlar 1. ligi puan durumuna göre A grup lideri İzmir temsilcisi Göztepe, İzmir derbisinde Karşıyaka’yı 1-3 lük skorla yenerek 48 puanla zirvedeki yerini korudu.
Temsilcimiz ise 13 puanla 11. olarak en alttan ikinci sırada yani düşme potasında yer almakta. Rakibi Vakıfbank (B) ise sıralamada bizim bir üstümüzde 10. Sırada ve maç öncesi 16 puanla yer almaktaydı.
 Maç öncesi Temsilcimizin maça deprem ve depremzedeler köşesinde Türk bayrağı ile dizayn edilmiş  siyah zemin üzerine yazılmış GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE’M pankartıyla sahaya çıktı.  Vakıfbank maçı dolayısıyla full dolu olan salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Gözlerimiz uzun zamandır Anafartalar spor salonunun bu kadar dolu olması özlediğimiz bir manzaraydı. En azından kalan maçlarda temsilcimizi böyle dolu salonlarda desteklemeye devam edelim.
Maça gelince ilk sete takımımız iyi başladı. Hatta skor bir ara 11-4 lük skora kadar ulaştı. Çanakkale Belediyespor için bu set için her şey iyi giderken Vakıfbank’ın molasıyla rakip oyuna ağırlığını koymaya başladı. Rakip yavaş yavaş arayı kapatmaya başladı. Rakip Vakıfbank’ın 1.ligdeki takımı ve gencecik sporculardan oluşsa da takım kulübün ismine yakışır istikbal vadeden oyunculardan oluşturulmuş. Rakip takımımızın hızını keserken, kendi hızlarını artırdılar. Skor 18-14 olduğunda takımımızdaki düşüşü engellemek için Vedat Mekik Hoca mola aldı. Belediyespor her ne kadar istenilen düzeyde olmasa da zorlanarak da olsa skoru set sonuna taşımayı başardı.  Vedat Hoca setin kaderini belirleyecek son servis öncesi 24-23 de bir bakıma rakibin konsantrasyonunu bozmak için 2.molasını aldı. Seti 25-23 kazanarak setlerde 1-0 öne geçti.
 
2. Sete rakip iyi başlarken temsilcimiz istediğimiz düzeyde değildi.  Bu sette yine istikrarsız bir mücadele gördük ve seti 18-25 kaybettik. Setler 1-1
3. Sette bir önceki setten de farklı değildi her ne kadar uzun ralliler olsa da set sonu temsilcimiz için hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Çanakkale Belediye  bu seti de 15-25 kaybederek setlerde 1-2 geriye düştü.
4. Sette önceki iki set gibi rakibin servisleri etkili oldu. Rakip oyuncuların savunmada son ana kadar adeta ölümüne mücadelesini görürken, takımımız da ise basit hatalarla gelen moral bozukluğu ve istikrarsızlık gözlerden kaçmadı. Takımızdaki tecrübeli oyuncularımıza rağmen rakibin genç oyuncularının mücadelesi görülmeye değerdi. Bu mücadeleyi de bu seti 20-25 maçı da 1-3 kazanarak puan hanelerine 3 kıymetli puan yazdırdılar.  Vakıfbank (B) temsilcimizle arasındaki puan farkını 6 çıkararak derin bir nefes aldı. Maalesef bu önemli maçı da kaybettik. Ve lig sonu gelirken, düşme potasındaki durumuz için kötü sonu adeta perçinledik.
 İlk sette de ve diğer setlerde de dikkatimizi çeken rakibin çok genç olmalarına rağmen gerçekten çok iyi ve etkili servis kullanmalarıydı. Oyuncularımız gerçekten maç boyunca servis karşılamakta zorlanırken bizim servislerimiz yine istikrarsızdı. Oyuna gelince rakip, savunmada da gerçekten çok iyi işler yaptı. Maç boyunca uzun rallilere şahit olduk. Ama maalesef bu uzun rallilerden genellikle rakip başarıyla çıktı Rakip oyunculardan bireysel anlamda ön plana çıkan oyuncuları pek yoktu. Ancak Vakıfbank altyapısında yıllardır beraber oynamanın etkisi olsa gerek, bu genç oyuncular tam bir takım gibi oynadılar. Mücadeleleri görülmeye değerdi. Muhtemelen tecrübeleri arttıkça ligde çok daha üst sıralarda yer alacaklardır.
 Burada da alt yapının tüm takımlar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Çanakkale Belediyespor’ unda alt yapısından en azından bir takım oluşturacak kadar iyi oyuncu çıkarmaları ve  geleceğe güvenle bakmaları çok önemli. İnşallah alt yapıdan çok sayıda kaliteli oyuncu çıkar ve takımızdaki yerini alır. Temsilcimize kalan maçlarda başarılar diliyorum. Kalan maçlarda galibiyetleriyle yüzümüzü gülümsetmelerini temenni ediyorum.