Savcılıklarca cenazeleri gömme izni hakkındaki AFAD sorumlularına kati emri.

1 Sayın çok kıymetli okurlarımız 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan doğa olayı tahmin ve tasavvurların çok çok ötesinde gelişmiş olup Sayın Bakanlarımız 10 büyükşehri kapsayan bu olayda hemen görevleri başında yerlerini almış olup Sayın İçişleri Bakanımız ‘Bu bir dördüncü evre afet olup bütün ülkelerden yardım talebinde bulunulmuştur. Zaman ilerledikçe afetin çok daha vahameti anlaşılmış ve 45 ülke gerekli arama kurtarma ekiplerini göndermişler. Etkisi 10 derecelere varan tabiat şartlarına da aldırmayarak devamlı çalışmışlardır. Uzmanların açıklamalarına göre dünya kuruldu kurulalı, afetler kayıt altına alındığı zamandan beri belki bin yıllık tüm zamanlar içinde böylesi görülmemiş olduğu 9 saat içinde iki anada kırılma olup çok geniş bir alanda 7.7 ikincisi 7.6 sallantılar, artçılar da yüksek olup ilkinde yıkılmayan binalar daha sonra yıkılmıştır.
Dünya Sağlık Örgütü ülkemizi üçüncü afet bölgesi ilan etmiştir. Yani yalnız ülke değil uluslararası bir afetle bütün ülkelerin yardımcı olmaları çağrısı yaparak daha sonra yardımcı olan ekiplerin Devlet Başkanlarına teşekkür etmiştir. Ara bilgilerde 113 bin arama kurtarma ekibi ile gönüllü yardımcılar sayesinde 72 saat sonrasında dahi çok büyük mucizelerle karşılaşılmıştır. Ve artık umutları tükendiği 49. Ve etap etap 72-76. dakikalarda  dahi mucizelere rastlanmış bunlar hemen hazır bekleyen ambulanslara ulaştırılıp havaalanlarında hazır bekleyen ambulans uçaklarla büyükşehir hastanelerine yetiştirilmiştir. Mucizeler arasında kurtarılan Ahmet ‘Ama yarın benim okulum var’ demesi, asansör içinde kalan 6 kişilik bir  ailenin 84 saat sonra çıkarılması. Genç bir kıza ‘Biraz sabır size ulaşmaya çalışacağız’ sözüne ‘Acele etmeyin, annemle ikimiz iyiyiz…’ O kadar insani davranışlarla karşılaşıldı ki komşumuz Yunanistan ekibi tarafından kurtarılan bir mucize de ekip elemanları sevinçlerinden birbirlerine sarıldı.  
Bugün 9 Şubat 2023 Perşembe saat 17.00 Sayın Cumhurbaşkanımız şu ana kadar 16170 kaybımız 64194 yaralımız olup 6444 binanın tamamen yıkıldığını İnşallah bir yıl içinde binaların tamamen en sağlam şekilde yapılıp daha önceleri zelzele, yangın, su baskınları vs sebeplerle yıkılan evlerin nasıl tamamlanıp sahiplerine teslim edildi ise bunlar da aynen teslim edilecek.
Sayın savcılarımızın AFAD Başkanlarına kimlik tespitleri ile oturduğu binaların tam adresi kapı numaraları ile gömme izni belgesi ve kayıttan düşmeye esas nüfus formlarının doldurulması. Kimliği bilinmeyenlerin ise görevlilerce DNA testi parmak izi ve fotoğrafının çekilerek muhafazası il gömülmesinin sağlanmasına Sayın Adalet Bakanımız tarafından, HSK tarafından şu kadar savcının görevlendirilerek yıkılan binalar hakkında gerekli incelemelerin yapılıp rapor tutularak soruşturulmalarını yapılmasına karar verilmiştir. Allah yaralılara şifa, ölenlere rahmet dileği ile bir daha İnşallah böyle bir afetle karşılaşmamak dilekleri ile…