Bugün 24 Ocak 2023 Salı haber kanallarında Diyarbakır’ı gösteriyor.

 

  1. 22 yıl önceyi hatırlatıyor Allah korusun bir daha Allah o günleri göstermesin yine de o günleri eğer iktidara gelirsek vs vs Gaffar Okan 5 görevli arkadaşı ile milli görevler sınıfı olan Milli Güvenlik Diyarbakır ilinin güvenini sağlama görevlisi olarak pusuya düşürülerek şehit olmuştur. İlinin güven ve sevgisini kazanmış şehit olduğu yere karanfiller bırakılıyor. 2001 yılında doğan birçok çocuğu Gaffar ismi, konuluyor. Genç genç Gaffar isimliler halk ve gaziler anısına ve şehit düştüğü yere karanfiller bırakılıyor.
  2. 24 Ocak 1980 o gün için ekonomide statü değişikliğine esas kararlar alınıp o gün için alınması zor olan bu kararlar ile ekonominin önü açılıp bu günlere gelinmiştir. Kendi yağımızla kavrulalım devri çoktan geçmiştir. Mimarlarından Adnan Kahveci ne yazık ki nasıl oluyor bilmem ters yola girişine yönlendiriliyor ve trafik kazası kılıfı ile kılıflandırılıyor. Sarı Mor sitemizin duvarına asılı tabelada Adnan Kahveci Caddesi yazıyor. Hatırlayanlardan Allah razı olsun.
  3. 24 Ocak 1993 uğur Mumcu Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı aracına patlayıcı konulmuş evinin önündeki park halindeki aracına biner binmez uzaktan kumandalı ile patlatılıyor ve şehit oluyor. Katilleri hala bulunamadı. 1976 yılında Sakarya’dan Op. Dr. Faik Peksimetçioğlu isimli bir Dr. Bey geldi. Adı geçenin dayısı olduğunu Ankara’ya bazı özel işleri için gittiğinde ablam Uğur yine içerde (yani hapiste) deyip onun yatağında yatarsın diyordu. Ben diyor uluslararası Fransa’da hastaneler yönetimi kursu gördüm. Ülkemizin hastaneler talimatını hazırladım. 25-50-75 yataklı hastanelerde baştabiplik yaptım diyordu. Demek ki varlıklı bir aile imiş geçen sene 2022 tarihinde bugün sinema ve tiyatro sanatçımız Sayın Fatma Girik 79 yaşında ölmüştür. Zamanında birçok filmini seyretmek bütün ulusumuza nasip olmuştur. Allah rahmet eyleye.
  4. Ben Uzunköprü nüfusuna kayıtlı olup 1940 6.ncı tertip yani 2 ayda bir askere alınıyordu. Bende son tertip 19 Ocak 1961 İzmir Bornava’da 57. Topçu Alayında 2 ay acemilik devrinden sonra İzmit Köseköy 112. Roket taburuna tam 19 Ocak 1963 günü teskere alıp İstanbul’da ablamın yanına geldim. Kocası Astsubay o gece Ezine’ye gideceğim yollar kapanmış aşırı kar yağışından. Çatalca da trenler kara saplanmış Hürriyet Gazetesinden 3 kişi 1 şoför haberci neferleri resimler çekip gazetesine haber yapılacak fakat oralarda kar fırtınasına tutulup tipi araçlarını dahi örtmüş donarak öldüler. Birinin adı Zafer idi öbürü Abidin Behpur o günde 24 Ocak 1963 günü idi. Günlerden Perşembe tam on gün sonra yollar açılabildi ve o zaman terminal Topkapı’da idi. Çok azı o zamandaki günlerde yola devam etti. Yollar kuytu yerleri tipi kar doldurmuş zor ilerliyoruz.
Sayın okurlarım 24 Ocak’tan bahsettim o günleri yaşadığımı sizlere hediyem oldu.