Bugün 25 Ekim Salı çok büyük bir gün konut projesi 500 bin konut Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara Sincan’dan açıklama yapıyor.

 

  1. 17 ilde temellere beton döküyor. Çok güzel bir gelecek. Bu arada büyük Sunucu Sayın Halit Kıvanç’ın tedavi gördüğü hastanede vefat haberi geçiyordu. 97 yaşında olup Perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlığına defin edilecekmiş.
  2. Sayın Halit Kıvanç’ın yeri hiçbir zaman doldurulamaz ve öyle insanlarda bir daha dünyamıza gelmezler. Televizyonlar yokken çok güzel maçları radyolardan naklen verirdi. Öyle bir anlatıyordu ki maçı seyretmekten onu dinlemek çok daha insana zevk veriyordu. 1962 yılı Dünya Kupası Maçlarını Brezilya’dan naklen radyolardan veriyordu. Öyle bir anlatısı vardı ki arkadaşlarla naklen dinliyorduk. İki defa da böyle bir Dünya Kupası Maçlarını izliyorduk ve Brezilya finale kaldı. Futbolcuların isimleri hala hatıramda olup, öyle bir anlatıyordu ki Sagacık Garicha topu aldı ve çok büyük bir ustalıkla rakip kalenin filelerine gönderdi. Biraz sonra tekrar aynı sağ açıktan topu kaptı birinci golün aynı kopyası olarak filelere yolladı diyordu. Ve Brezilya o yıl dünya şampiyonu oldu. Ve yine Halit Kıvanç Garicha’nın okul görmediğini dünyanın bir numaralı futbolcusu olduğunu maçlar bittikten sonra Brezilyalı samba kraliçesi ile dostluk kurup futbol hayatını sonlandırdığından da bahsetmişti. Didi çok başarılı olup, Fenerbahçe Kulübünde de bir müddet antrenörlük yaptı. Maçlarda öyle bir çalışma yapıyorum ki korner atışlarımda topa vurduğum zaman tam kaleye yakın top bir müddet havada öyle kalıyor kaleci fırlayıp alacak ama daha sonra zamanlama hatasından ekseri gol oluyordu diye bahsettiği hala hatırlarımda olup Sayın Halit Kıvanç 1974 Almanya’da yapılan Dünya Kupasını TV kanalından naklen veriyordu. O sene televizyonlar bazı kahvehanelerden izliyorduk. Ama kahveci bir çay getirip 50 kuruş çaydan 5 lira alıyordu. O yıllar 5 lira iyi paraydı. Almanya’nın Muller’i için zor gollerin adamı diye bahsediyordu. Ve Almanya gol yememeye dayalı tam bir müdafaa ile çok az attığı gollerle 1974 dünya kupasını kazanarak şampiyon oldu. Sayın adı geçen naklettiği maçlardan öyle yakıştırmalar yapıyordu ki bazı forvet futbolcuları dahi kale önünde gol atamıyorlardı da dışarı atmak daha zor diyordu. İşte mezarlığa girerken kapıda hilal şeklinde kapının üzerinde yazılı ‘’Her Canlı Ölümü Tadacaktır’’ yazısı mevcut olup, ölümü hatırlamakta en büyük ibadetlerden sayıldığı kitabımızda mevcuttur. Halit Kıvanç’ı takdir edenlere selam olsun.