Bugün 2 Kasım Çarşamba Rusya’nın bahane ederek askıya aldığını bildirdiği ve hemen anında buğday ve mısırın %5 civarında pahalılaşmış olup bütün dünya ülkelerini telaşa düşürmüştür.

 

  1. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeler sonucu tekrar kriz çözülerek her şeyin normale girdiğinin açıklanması üzerine yine uluslararasının büyük takdirlerini toplamıştır. Sebebi fakir ve gariban ülkelere çok az buğdayın gönderilmesi olduğu ve normale dönmesi hususundan kaynaklandığını ve gereğinin yerine getirileceğini.
  2. Her gün o kadar güzel ve onurlu haberlerle karşılaşıyoruz ki, sanki daha önceleri olumsuzlarla karşılaştığımız plağın yeni yüzünde dün 1 Kasım Diyarbakır’ın sur ilçesinde yapılan sondaj çalışmasında iki bin metre de 60 santigrat derece yüksek mineral ihtiva eden jeotermal su bulunmuş olup, burada üretime açık seralar geliştirileceği ve turizme açık Termal Oteller yapılıp gelecek günlere ulaşacağımıza çok güzel müjdeli bir haberdir.
  3. 30 Ekim 2020 de İzmir’de 6,6 deprem neticesi 117 kişi ölmüş olup, Bayraklı ve etrafında ki binalar yıkılarak çok modern bir şekilde ve yakında sahiplerine devredileceği.
  4. 18 ay önce Artvin’in Yusufeli ilçesinde Dereiçi Köyünde çıkan yangın neticesi tamamı yanan köye son derece modern ahırları ile binalar yapılıp sahiplerine teslim edilmiş olup, insanlar devletimize karşı minnet ve şükranlarını arz ediyorlar. Bunun yanında 2 sene önce Batı Karadeniz’de meydana gelen çok büyük sel felaketinde en büyük zarar gören Bozkurt ilçesi ki metrekareye 180 kilogram yağış olmuştu yani bir metreye dokuz teneke yıkılan köprüler binalar iş yerleri tamamlanıp sahiplerine teslim edilmişti. Buna benzer zarar gören diğer yerler dahil.
  5. Hayran olayım ülkemizin çok değerli ve ince fikirli inşalarına Edremit’te iki bin kişinin çeşitli beldelerden gelip ötücü kuşlar güzellik yarışması tertip etmeleri ve Sinop ilimizin çevre güzelliklerini ve özelliklerini görmek üzere 10 ayda 13. Krav üzerinin yanaşması ve Hatay ilimizde: Akdeniz’de çoğalmaya başlayan ve değerli balıklarımıza yumurta ve larvalarına çok büyük zarar veren son derece zehirli aslan balığı avlama yarışması düzenlenerek vurulan sayısına göre ödül verilmesi ayrıca ülkemizde 6. Uluslararası Adana lezzet festivali düzenlenerek Sayın Adana Valisi Süleyman Elban ile Belediye Başkanı Zeydan Karalar açılışını yapmışlar. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özcan reçel ve nar ekşisinin medeniyetler şehri olarak tanıtımı yapılmıştır. Selamlar olsun.