Çok kıymetli okurlarım dünyada yaşanan her türlü hareketlerden ibret almamız gerekiyor.

 

  1. Dünya milletleri sanki yaradanı tarafından imtihana çekilmiş yaşanan olaylar bunu gösteriyor. İran’da Amini isimli genç bir bayan başörtüsünü tam kapatmadığı için sorgulamaya alınıyor. Fakat oradan ölüsü çıkıyor. İran halkı artık böyle fazla baskılardan bıkmış günlerce devletle halk güçleri karşı karşıya geldi. Epey sivil halktan ölenler oldu. Yıllar önce ben İran’a herhangi bir görev için gittiğim zaman gazeteci olarak da olsa uçakta çarşaflarımı giyip öyle havaalanına iniyorum diyordu, ilgili bayan.
  2. 14 Ekim Cuma Fransa’da şehirlerarası ve toplu taşımalarda grev başlamış. Benzin yok kilometrelerce kuyruk oluşmuş her üç akaryakıt istasyonundan biri kapanmış. Bu Ukrayna-Rusya savaşı bütün ülkeleri çıkmaza soktu. Bazen Rusya’ya da hak veriyorum. Ukrayna vekalet savaşçısı diyor. Arkasında ABD var diyor. Evet Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı şeyi söylüyor. Sen apayrı bir kıtadasın sanki bütün dünyaya hakim olmak istiyor. Ama Allah çok büyük. MENDAKKA-DUDKA derler senin de başına gelir. İşte ABD Florida kasırgası günlerce devem ediyor. Maliyeti 100 milyar dolar deniliyor. Başka ülkelerle uğraşanlar her geçen gün kendi derdine düşüyor. Başkaları ile uğraşacak gücü kalmıyor. Orman yangınları, aşırı yağmur su baskınları Pakistan’da Muson Yağmurlarının yaptığı tahribat en sağlam görülen binalar dahi devamlı su içinde kaldığından durduğu yerden çöküyor. Milyonlarca insan üretimden kopmuş sefil bir halde devamlı yer değiştiriyor. Hiçbir üretim yok Allah kolaylık versin, çekenler bilir.
  3. Hollanda halkı sokağa dökülmüş. Enerji fiyatları çok yüksek diyor. Önemli ihracat geliri olan çiçekçiliğin ve diğer sera üretiminin çok yüksek maliyetlerden dolayı artık çoğu faaliyetlerine son verdiği, bunun yanında aynen İtalya, İspanya ve diğer ülkelerde de enerjinin tamamen yok olması gibi çok büyük sıkıntılar çekildiği yani halklarını yalvarsan mı yakarsan mı koşulsuz yaptırım uygulayan ülkelerle iyi niyetle bir araya gelip, normale dönülmesi gibi hususların devreye sokulması gibi önlemlerin alınması.
  4. Şükürler olsun TC Hükümetimizin çok adil ve akılcı tutumları ile çok daha acıklı uluslararası faciaların önüne geçildiği tahıl krizi gibi ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Astana anlaşması ile gerçekçi bir fiyat oluşumu ile Rus buğdayının gariban ülkelere sevkiyat ve gübre ihtiyaçlarının karşılanması gibi önemli kararların alınması en pahalı malın bulunmayanıdır derler. Ülkeler bulunmayan sıkıntısını çekiyor. Akılcı düşünenlere selam olsun.