Evvela İmroz daha sonra 1972 yılında Gökçeada olarak ismi değiştirilen sağlık merkezine 1966 yılında ayniyat saymanı olarak atandım.

 

  1. Ezine’de belediye hopörlerinden 10 gün boyunca ilan neticesi mahalle muhtarlığından iyi hal kağıdı, savcılıktan temiz kağıdı, diploma vs. evraklarla 1966 yılı 21 Temmuz Perşembe günü mahallinde yapılan imtihan neticesi ayniyat saymanı olarak atandım.
  2. Aynı yıl Bakanlık ve Jandarma Komutanlığınca her devreden bir genel cerrahi mütehassısı askerlik görevini ifa etmek aynı zamanda sivil halka da bakmak üzere bir protokol imzalanıp ilk Op. Dr. Mehmet Ergin isimli Dr. Göreve başlamış olup, 1974’te Kıbrıs harbine kadar devam etmiş ve daha sonra her ay ülkemizin çeşitli vilayetlerinden Bursa, Kayseri, Isparta, Burdur, Sakarya, Eskişehir, Kütahya, Kocaeli gibi birer aylık 30 gün ay 31 veya 28 Şubat olmuş fark etmez. Görevlendirmeleri neticesi ülkemizin sağlık yönünden genel durumu hakkında çok esaslı bilgilere sahip oldum ve (Allah beni seviyormuş Evliya Çelebi şefaat ya resulullah derken dili sürçmüş seyahat demiş o gezerek benim oturduğum yerde ayağıma gelmiş) şükürler olsun hepsinin ayrı hikâyesi vardır.
  3. 1976 yılında 1993’te öldürülen Uğur Mumcu’nun dayısı Op. Dr. Faik Peksimetçioğlu Sakarya’dan geldi. Ben dedi Fransa’da hastaneler idaresi yönetimi hakkında ve adli raporlar hakkında kurs görüp, hastaneler talimatnamesini hazırladım. 25-50-75 yataklı devlet hastanelerinde Baştabiplik yaptım. (Koca dilleri ağzında dolaşamayıp lafı tam telaffuz edemeyenlerin cezai ehliyeti yoktur. Yani bunlar karanlık güçler tarafından katil polis, katil devlet diyebilirler. Adli vakalarda da zanlı evvela yetkili sağlık kuruluşundan içkilimi, kavga ettiyse yaralıysa buna göre emniyet mensuplarınca adli raporu alınıp gerekli görülürse savcılığa verilir.
  4. Op. Bey Necdet Bey bizler çok güç şartlarda görev yapıyorduk. Sanayi yeni gelişmekte olup, sık sık iş kazaları ayrıca trafik yeni gelişiyor bilhassa yağmur ilk çiselediği zaman asfalt üzerinde ki tozlar adeta yolu buz pistine çevirir. Kazalar en çok o zaman olur. Ameliyat aletleri Pakistan meşeli olup iyi aletlerle çalışamıyorduk. Kadro kanunu vardı. Hastanelerde elemen yetersizliği, tıbbi malzeme yetersizliği, narkoz aletleri yok, lokal anestezi daha sonra kurslarla narkoz teknisyenleri yetişmeye başladı. Trafik kazalarında yaralıları çıkarma tecrübesizliği toplu yaralanmalar gelir. Hangisinden başlayacaksın adamın bel kemiği omurilik yaralanması neticesi belden aşağı felçtir. Bizler bu vatana çaresizlikler içinde gecemiz gündüzümüz belli olmadan hizmet verdik ama her geçen gün lehte gelişerek doktorlarımız uluslararası sempozyumlara katılarak bilgi ve tecrübelerini arttırmışlardır diyordu. Devamı yarın…