23 Eylül Cuma Sayın koro arkadaşlarımızdan Miraç Bey ben Cuma namazında iken yine koro arkadaşlarımızdan Behice Hanımın babası Ahmet Varlı Beyin vefatını haber vermiş.

 

  1. Sayın Ahmet Bey son derece efendi adanın hatırı sayılır eşraf ailelerinden emekli ilkokul öğretmeni idi. Adeta adanın sahibi gibi gelen tanıdık, tanınmadık misafirlerine hep sahip çıkardı. Ben adanın üçüncü kuşak damadı sayılırım eşimin dedeleri Bozcaadalı imiş. Tabi annesi de üçüncü kuşaktan akrabaları da varmış. Bizimkiler daha ziyade kule dedikleri 2. Km. kadar ileride ki kır evinde otururlardı. Koyuncu idiler. Göztepe’nin batı yüzü merakları idi. Çok zaman Ahmet bey bizleri karşılar yardımı olurdu. Allah rahmet eğlesin.
  2. Sayın Behice Hanım Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emekliler Derneği ‘’ÇASEMDER’’ Korosu yöneticilerindendir. Bozcaada’da rastladığımda bana da teklif etti ve 1912 yılından itibaren koroya dahil korist olarak göreve devam Sayın Koro Hocamız Osman Erkan Bey Balıkesir Necati Bey öğretmen okulundan Sayın Ahmet Beyi tanıdığını Ahmet Varlı abimiz diye bahsederdi. Ayrıca yine sonradan koromuza dahil olan Umurbeyli İlhami Beyde abimiz diye bahsederdi. Kızı Behice Hanım son derece Türk Sanat Müziğine ait besteleri profesyonel sanatçıları kıskandıracak şekilde çok güzel okur. Aynı zamanda teyzekızları Nilay ve Tülay Hanımlarda şahıslarına has güzel sesleri ile her zaman hocamızdan solo görevi olarak konserlerde icra edip izleyenlerin büyük takdirini kazanırlardı. Eşimin dayısının kızından o da şuan emekli öğretmenden anneannelerini merhum Keriman Hanım ut çalarmış onu duymuştum. Sayın Ahmet Varlı Beyi yine adanın eşrafından karşı komşumuz ve ada marketçisi Ömer Acar’ın annesi Ayşe Acar 13 Mart 2020 Cuma vefat edip, 14 Mart 2020 cumartesi öğle namazını kıldık ve cenaze namazını bekleyemedim. Gemi 14.00 de kalkıyor. Sayın Ahmet Varlı beyi en son orada görüp birkaç kelime konuşabilmiştim.
  3. Sayın Behice Hanımın anneleri üç kız kardeş olup dayısının ada da tatil köyü var. Mehmet Emiroğlu her zaman bana karşı çok büyük saygı gösterirler. Anne babası merhum Emir Ali abi ile ayrıca bağ komşusu idik. Ada üzümünün en büyük bağcılarından idi. Her gün traktörü ile bağlarında öğleye kadar çalışıp üretime büyük katkısı oluyordu. Hanımın dededen kalma iki dönümlük bağ komşumuz idi. Sayın Ali abi herkes bağcılık öldü emeği çok karşılığı az diyorlar senden hiç böyle bir şey duymuyorum dedim. Allah bereket versin nankörlüğüm yok dedi. İstanbul’da ikamet edilir yılların kabzımalları gönderirim. Çok doğru insan diyordu. Kabzımalın iyisine rastlamakta bir şans tonlarca insanlara son derece lezzetli çavuş üzümcü ikramında bulunmuştur.
  4. Dinimize göre ölüm biz uykuda ruhu geçici olarak ve ölüm esnasında devamlı tutarız yazılı olup. Ölümün kesin sonuç olmadığındır. Cümlesine selam olsun.