18 Eylül 2022 Pazar sabah TV. Haber kanallarından Sayın Cumhurbaşkanımız New York Central Park’ta iki adet yardımcısı ile yürüyüşe çıkıyor.

 

  1. Parkta iki genç biri bayan soruyor Türkiye Cumhurbaşkanıyım der demez genç bayan çığlık atıyor ciddi misiniz? Diye. Anlaşılan çeşitli ülkelerin insanları da orada öğrenenler oturma bankında oturan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük ilgi gösteriyorlar. Sürekli birlikte fotoğraf çektiriyorlar. Yürüyüşe çıkan bir beyefendi hemen Cumhurbaşkanımızın yanına oturuyor. ABD. Vatandaşı olarak Ukrayna Gıda krizini çözmede çok büyük bir arabuluculuğunda bulunduğunuzdan dolayı insanlık namına teşekkürlerimi arz ederim diyor. Daha buna benzer birçok memnuniyet verici karşılaşmalardan sonra bütün dünya insanlarının da insanlık namına yapılan bu arabuluculuk olayına kayıtsız kalmadıklarının bir ifadesini memnuniyetle karşılamış oldum.
  2. İleri günlerde BM. Üye Cumhurbaşkanlıkları ve en üst düzey ülke görevlileri ile dünyanın geleceği ve bugünkü durumu ile çok önemli görüşmeler yapıldığını izledik.
  3. Artık ülkelerin sakin vatandaşları ülke liderlerinin öyle maceracı, ülkelerini badirelere sürükleyen liderler haricinde her yönü ile ülkesini iyi idare eden liderler olmasını arzuladıklarını son zamanlarda ki olaylardan belli nasıl mı?
  4. Hollanda, Avusturya, İtalya, İspanya olsun bilhassa unlu gıda üreticileri enerji fiyatlarının çok yüksek olup, dayanma güçlerinin kalmadıklarını, kısa bir zaman sonra iş yerlerini kapatmak mecburiyetlerinde kalacaklarını, krizin Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılmasını ülkelerin birleşip Rusya ile gerekli anlaşmaların yapılması ile problemlerin çözülmesi yoluna gidilmesi artık kışa girilmekte olduğunu sokaklara dökülerek izah etmektedirler. Bugünlerde İtalya enerji vergisinin yüzde on altıdan beşe düşürülmüş olduğu bazı tedbirlerin alındığı ama yine de yetersiz olduğu acil çözümlerin mutlaka hayata geçirilmesini talep etmektedirler.
  5. Bir hafta kadar önce Polonya’da kömüre yardım kuyruğunu gösteriyor. Adam aracı başında üzgün bazı önemli işlerim var fakat ayrılamıyorum diyor. Avrupa ülkeleri çok huzursuz ne türlü önlem alınsa yetersiz kalıyor. Ayrıca gübrenin hammaddesi de doğalgaza bağlı imiş. Tam ekim dikim zamanı ayrıca zamanında çözüm bulunmazsa 2023 yılı gübresizlikten ayrıca sıkıntıya gireceği açıklamaları da var. Eh ne diyelim Allah iyi yapsın ülkelere hakikatten tam idareciler yöneticiler nasip etsin dilekleri ile selamlar olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın dokuz ayda 144 bin kilometrelik bir dünya yolculuğu yaptığıdır.