Başta dinimiz olmak üzere ailemiz ve bilhassa devlet görevi gören bizler her hususta karşımızdakilere saygılı davranmamız gerektiğini aslında davranışların insanın kendisine olduğunu bilmesidir.

 

  1. Kıymetli okurlarım. Başta dinimiz olmak üzere ailemiz ve bilhassa devlet görevi gören bizler her hususta karşımızdakilere saygılı davranmamız gerektiğini aslında her türlü davranışların insanın kendisine olduğunu bilmesidir. Ama ne yazık ki saygı dışı örneklerine sık sık rastlıyoruz.
  2. Bir hafta kadar önce Tokat ilimizde 30 Ağustos kutlamaları gecesi resepsiyonda Sayın Valimiz eşi ile birlikte kutlamaları kabul esnasında askeri zevat görevlileri maalesef baştaki telefon kulaklığında protokol olarak Valimizi kutlama yerine yürüyerek geçmiş ast sınıfı da aynı harekette bulunmaları büyük tenkitlere sebep olmuş sanıyorum. Haklarında soruşturma açılmıştır.
  3. TC Devletimiz olarak ‘’Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’’ ibaresini Büyük Millet Meclisinde yazılıdır. Evet, her dört ve beş yılda seçimler yapılır. Kanunlarda yazılı en küçük bir tereddütte mahal kalmadan kazanan taraf hükümeti kurar. Cumhurbaşkanı devletin en büyük mülki amiridir. Her vatandaşta saygı göstermek mecburiyeti vardır. Memuriyet hayatımda da bu gibi olaylar çok rastladım. Bazen arkadaşlardan ülkede adalet yok devlet yok böyle sık sık gelişigüzel konuşuyorlardı. Fakat bir gün geldi ki bir emir 24 saat sonra falanca yerde derhal göreve başlayacaksınız. İşte tayin hakkım var 2 gün eşyamı toplayım orada ev bakayım yok ayrıca Milli Güvenlik sınıfının böyle bir görevi olup memurların yani devletten aylık alanların devletin yanında olması gerekirken yok devlete karşı parmak sallamak çıkan kanunlara karşı gelmek bize danışılmadı gibi meydanlarda bordro yırtmak vs. vs. İnşallah böyle bir şey ile karşılaşılmaz ama örneklerim var.
  4. Gökçeada sağlık merkezindeyim. Doktorsuz kalıyoruz. Amirsizliğin bilhassa ben çok mağduriyet yaşıyorum. Bir doktor beyin tayini geldi göreve başladı. Çok saygı duyuyorum. Tam gün yasası ben 8 bin alırken 45 civarında alıyor. Ama kumara alıştırdılar. Hizmetli bizim Ali’den sık sık olayları dinliyorum. Ali Necdet Bey dedi dün akşamüzeri hasta bir çocuk getirdiler. Dr. Bey karşıdaki kahvede yanına gittim. Bana çok sert nesi var demesin mi? Ben ne bilirim. Git buraya gelsinler bir reçete ile kalemde getir. Kahvede masa üstü açıldı. Çocuk muayene oldu. Reçetesi yazıldı. Bir ay kadar sonra 2 Eylül 1981 tarihinde 12 Eylül Askeri Heyet gelecekmiş. Herkes tedbirini alsın dediler. (Bugün de 12 Ekim 2022 yani 41 yıl önce) birkaç gün sonra bir emir doktor beye tebliğ edildi. 24 saat sonra Çankırı’nın bir ilçesinde göreve başlayacaksın diye. Hemen bir vasıta eşyaları hep beraber topladık. Dr. Beyi uğurladık. Eh tabi hep üzüldük arkadaş devlete karşı gelinmez herkes haddini bilsin. Bizleri de haddini bilenlerden eylesin. Selamlar.