Ülkemizde ne yazık ki hiçbir tereddüde mahal kalmayan kasti çıkarılan orman yangınları neticesinde Aralık ayı başlarında bir bakıyorsun yağmur sonucu Marmaris, Bodrum, Ayvalık daha sonra Silifke...

 

  1. Ülkemizde ne yazık ki hiçbir tereddüde mahal kalmayan kasti çıkarılan orman yangınları neticesinde Aralık ayı başlarında bir bakıyorsun yağmur sonucu Marmaris, Bodrum, Ayvalık daha sonra Silifke dükkânları alt kat daireleri sular başmış daha önceki yıllarda olduğundan çok fazla.
  2. Yıllar önce bir haberde Amerikan Başkanının ormanların öneminin ne kadar ehemmiyetli olduğuna dair. 2 adet masa birinin üzerinde halı ormanları temsil ediyor. Birincisine bir kova su hemen anında yere ikinci halı üzerinde bir kova su tamamen yere inmesi saatler sürüyor ormancılık işte budur deniliyor. Herkesin anlayacağı lisandan çok güzel örnek.
  3. Ne yazık ki Ülkemizde sanıyorum 24 Temmuz 2021 tarihinde Manavgat’ta başlatılan yangın sanki özel yangın çıkarma ekibi kurulmuş art arda, çıkarılan yangınlar. Sayın muhalefet illeri başkanlarından bir Melahat sahibi çıkıp da Ülkemizde ne oluyor diyemedi. Yok, uçaklar, yok beceriksizlikler vs. vs. hep siyaset yapıldı eh ne diyelim demokrasi ülkesiyiz.
  4. Sayın ilgili bakanımız Pakdemirli 28-31 Temmuz tarihleri arasında 92 orman yangınının kontrol altında olduğunu 9 orman yangınının devam ettiğini ve Antalya’da 12 yangından 3’ü Mersin’de 7 yangından 2’si Muğla’da 7 yangından 4’ü devam ediyor. Uşak, Adana, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Edirne, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kütahya, Kilis, Kocaeli, Manisa, Osmaniye, Sakarya, Şanlıurfa yangınları kontrol altında.
  5. Pakdemirli ‘’Zaman zaman 40-50 derecelere çıkan hava sıcaklığının düşük neme ve 50-60 kilometreden daha hızlı esen rüzgâra rağmen ormanın kahramanlarının yangınlarla mücadelede çalışmalarının canla başla sürdüğünün ifadelerini kullanıyordu.
  6. Eh ormanlar bitti, son zamanlarda büyük şehirlerimiz atık kâğıt depolarında olsun. Orman ürünleri depolarında. Kimyevi maddeler depolarında sık sık yangınlar çıkarıldığı hatta çok enteresan uyuşturucu bağımlılarının çıkardığı yangınlar. Bir tanesi en üst katın kullanılmayan bölümünde doğalgaz borusunun kesip ateş olma sonucu müthiş patlama sonucu tahribatını ve hele son yanıcı asitli maddeyi poşete koyup arkadaşının üzerine atıp, çakmakla yakışı vs. vs. çok çeşitli yangınlar ne oluyoruz Allah aşkına hep böyle siyaset uğruna nefret pompalanıyor. Sevgi saygı konuşmaları olsa da çok zayıf kalıyor. Her türlü muhalif düşüncelerden vazgeçip sevgiye saygıya dayalı söyleşilere selam olsun.