Sayın Cumhurbaşkanımız bir yerde açılışlar yapıyor.

 

  1. Sayın Cumhurbaşkanımız bir yerde açılışlar yapıyor. Faizlerin çok yüksek olduğundan bahsediyor. Bu faizlerle üretim. İstihdam olamayacağından bahsediyor. Biraz sonra Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Bey görevinden affını istiyor ve hemen anında Sayın Nureddin Nebati Hazine ve Maliye Bakanı olarak hiç falso vermeden göreve devam saat 13.33 de
  2. T.C.M. Bankası Başkanlığınca uzun yıllardan beri ilk defa ‘’Döviz Kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeni ile piyasaya satış yönüyle doğrudan müdahale edilmektedir’’ ibaresi alt yazı olarak geçmeye başlamış olduğu. Sayın Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’un kasım ayı ihracatının 20 milyar doları aştığını tarihinde ilk kez rekor kırdığını ocak-kasım ihracatının 200 milyar doları aştığını açıklamaları son derece sevindirici olup, hiçte muhalefetin yangın var diye oluşturulmak olan matem havaları hiçte doğru olmadığıdır. Alım gücü var karaborsa olan hiçbir şey yok.
  3. 3 Aralık 2021 Cuma saat 10.00 da kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Tahmin edilenin biraz üzerinde açıklanmasına rağmen, borsa İstanbul Sanayi şirketlerine son zamanlarda bazen büyük sermayeli şirketlerinde dahil olmasına rağmen ve Uluslararası Derecelendirme kuruluşlarından saygınlığı kabul edilen Türkiye’nin 2021 yılı büyümesini yüzde dokuz onda ikiden yüzde on bire yükseltmiştir. Allah’ıma şükürler olsun ki 30 yıldır para piyasaları ile ilgileniyorum. 1994 krizini yaşadım. 17 Ocak 1994 pazartesi dolar 15 liradan 40 liraya çıktı. 19 Ocak 1994 borsa çöktü adına Kara Çarşamba denildi. Öyle bir kumpas ki ve var aşağı tut yukarı 6 Haziran 1994 günü yüzde iki yüz faizli üç ay müddetli yani otuz dört milyon yatırıyorsun üç ay sonra elli milyon. Biz vatandaşlar T.C. Ziraat Bankası Balıkesir Şubesi önünde sıraya girdik ha geliyor ha gidiyor saat 12.00 de iptal denildi. Dağıldık, ertesi gün Hürriyet Gazetesi’nde baş sahifesinde büyük harflerle hazine başarılı bir ihale gerçekleştirdi. Halkın güvenini kazandı yazıyordu. Döviz yükselince borsa düşüyordu.
  4. 3 Aralık 2021 Cuma merkez bankamızdan piyasaya doğrudan satış yapılarak müdahale edildiği ve borsamızın da 191041 = +161 puanla kapanmış olup tarihi zirve yaptığı ve T.C. Devletimizin yanında saf tutanlara selam olsun.