Geçen gün Zihni…. İsminde bir tiyatro sanatçısı Muammer Karaca şehir tiyatrolarında ‘’Lüküs Hayat’’ operetinde aynı rolü tam 28 yıl her akşam oynadığı rekorun kendisinde olduğundan bahsediyordu.

Geçen gün Zihni…. İsminde bir tiyatro sanatçısı Muammer Karaca şehir tiyatrolarında ‘’Lüküs Hayat’’ operetinde aynı rolü tam 28 yıl her akşam oynadığı rekorun kendisinde olduğundan bahsediyordu. Hemen o yılları hatırladım. 1952 yılı orta okul Uzunköprü’ de ikinci sınıftayım. Lüküs Hayat operetin şiirleri dillerden düşmüyordu. Bende belledim Miadlı müstehlih eşya gibi son kullanma tarihi çoktan sona ermiş birçok konumdan. Artık yılanın kabuğunu değiştirdiği gibi bitli, pireli, tahtakurulu kedi enciği büyüklüğündeki fareli tek katlı kerpiç evlerden çok katlı apartmanlara geçiş dönemleri sinema, tiyatro vs gibi yeni dönemlere kabuk değiştirilerek girilmeye başlamış olduğudur işte 1952 yılı Lüküs Hayat opereti sözleri.
Şişli'de bir apartıman
Yoksa eğer halin yaman
Nikel-kubik mobilyalar,
Duvarda yağlı boyalar
 
Iki tane otomobil
Biri açık, biri değil
Aşçı, uşak, hizmetçiler
Dolu mutfak, dolu kiler
 
Hanım gider, sen gidersin
Gündüzleri çaydan çaya
Gece olur, davetlisin
Ya dineye ya baloya
 
Hey
Lüküs hayat, lüküs hayat
Bak keyfine yan gel de yat
Ne güzel şey
Oh ne rahat
Yoktur esin lüküs hayat
 
Yaz gelince adadaşın
Mayo giymiş kumlardasın
Etrafında güzel kızlar
Canın çeker, burnun sızlar
 
Hanım motorla dolaşır
Hanım serbest, kim karışır
Takarsın şeyleri bazı
Dünya böyle sen ol razı
 
Sen de kendi hesabına
Topla akşam etrafına
Sarıları, esmerleri
Kır şampanya kadehleri
 
Hey
Lüküs hayat, lüküs hayat
Bak keyfine yan gel de yat
Ne güzel şey,
Oh ne rahat
Yoktur esin lüküs hayat
Bir Fıkra
İzmir’den Antalya’ya 40 kişilik yolcusu ile saat tam 24:00’te otobüs hareket ediyor. Gece yarısı olmuş herkes mışıl mışıl uyuyor. Şoförün tam arkasında kadının kocası yan çaprazında genç bir kadın Aydın’a gelinmiş tünel geçilmiş kadın etrafına bir bakıyor. Herkes uyumuş. Şoförü dürtüyor bakınca yumruğunu sıkıp naaa der gibi uzatıp her iki elinin parmaklarını da oynar gibi yapıyor. Bu hareketi 3 kere tekrarlıyor. Allah Allah bu kadın acaba ne demek istiyor. Şoför yine olgun her halde bu hareketlere mani düşünülemez aracı bir kenara çekip kadının kocasını uyandırıyor. Eyvah şikayet edecek. Uyandırıyor. Kadının böyle bir hareketlerde bulunduğunu söylüyor. Koca son derece olgun hanımım dilsizdir diyor. Bizler o da yumruğunu sıkıp Naaaa zilli’de ineceğiz onun haberini söylemek istiyor diyor (Nazilli). Hay Allah mesele bu kadar basitmiş hayırlı yolculuklar deniyor. Selam olsun.