29 Ekim Cuma televizyon kanallarında törenler.

                        
1-29 Ekim Cuma televizyon kanallarında törenler. Seyit Onbaşı  da cama namazı ve Cuma pazarı peynir ,gezen tavuk yumurtası ,hazır yufka ,ıspanak v.s.alıp kantar durağında Ç-3 veya Ç.T-3 bekliyoruz durakta 60 yaşlarında bir bayan Esas  Etili’denim dedi.Dedim orada Balaban denilen yer çok güzel  oğlak 4 ay kadar devam ediyor dedim orada bir çeşme suyu dağlardan geliyor çok güzel çayı ,yemeği oluyormuş büyük büyük bidonlarla insanlar sıra bekliyor dedim. Kadın bizim Etili’nin suyu ekşidir ,böbrek taşı ,kumu eritir dedi.Daha önce demir borularla taşınan su demir boruları erittiği için şimdi plastik borular dedi Ç-5  bom boş geldi ama Biga Ciğercisinin orada doldu.Yanıma Maliyeden bir emekli biri bindi.Dedim şimdi maaşlar beğenilmiyor ama bir zaman memurların çoğu icralıktı.Hukuk işlerine sorulmuş memurun maaşının ancak 1/3’ü kesilirmiş kalanı sıraya Muhasebe Müdürlüğünde görevli bir bayan memurların icralarına o bakıyormuş diye duymuştum dedim doğru dedi.
Saat 20 de T.R.T. Müzikte Mustafa Doğan Dikmen’in şefliğinde 1 saat boyunca kahramanlık marşları İstanbul radyosu ses ve saz sanatçıları eşliğinde hele Sayın Ayşen Birgör Yanık Ömer’i öyle bir okudu ki daha sonra uzun bir zamandan beri ara verilmiş olan AKŞAM SEFASI  canlı olarak (23 yıldır devam eden Ankara saz ve söz sanatçıları imiş.) Sn. Ayşe EKİZ’in sunuculuğunu , sayın Korhan GÜLDEREN ‘in şefliğini yaptığı çok güzel yenilenmiş bir sahne tam kadro saz heyeti 5 adet ses sanatkarı ile canlı olarak sahne alması Alp Arslan’ın Çile Bülbülüm’ü okuması vay be Saadettin Kaynak:Selahattin Pınar adı geçenden için o Türk Sanat Müziğinin Kaynağı ben ise normal bir pınarıyım demiş olduğudur.
2-28 Ekim Perşembe günü Sayın Bayındırlık ve Çevre Bakanımız Murat KURUM  tarafından Ankara millet Bahçesinin açılışı 29 Ekim günü de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından A.K.M. Atatürk Kültür Merkezi’nin 2,5 senede tamamlanan açılışını yapmış oldu son derece modern 2040 kişilik opera bölümü 845 kişilik tiyatro bölümü daha başka bölümler o kadar memnuniyet verici haberlerle karşılaşıyoruz ki. 30-31 Ekim de  Roma’da G-20 ülkeleri toplantısı da inşallah iyi geçer hergün çok yeni ve başarılı günler .
3-İstanbul Boğazı’nın da 110 metre uzunluğunda bir kuru yük gemisinin arıza neticesi akıntıya kapılıp ancak bir kılavuz kaptanın demir atması sonucu geminin herhangi bir hasara sebebiyet vermeden olduğu yerde dönüp bir zarar vermediği uzman bir profesörün açıklamasında Boğazda 2 adet dönemeç olduğu ve 4  adet son derece akıntılı ve boğazın daraldığı bölgede dönemecin mevcut olduğunu ve KANAL İSTANBUL  Projesinin hayata geçirilmesi hususunun son derece elzem olduğunu arzettiler ,Arzederim.