Aşık Veysel gözleri ama amma gönül gözü ile ne kadar da güzel görmüş

  1. Aşık Veysel gözleri ama amma gönül gözü ile ne kadar da güzel görmüş. Benim yârim kara topraktır demiş / koyun verdi kuzu verdi süt verdi / kazma ile dövmeyince kıt verdi. Evet daha önceleri psikiyatri kitaplarında uzmanların yaptığı araştırmalara göre yağmur sularının topraktan süzülerek daha önceleri çeşmelerden içtiğimiz sularda topraktan aldığı ve insan beyninde psikiyatrisini sağlayan eser miktarda da olsa bir maddeniz bulunduğu en çok psikiyatri hastası çıkan endemik bölgelerde bu maddenin bulunmadığı teşhis edilmiş. Şimdi her gün yaşanan problemler buradan kaynaklanıyor demek.
  2. 15 Ekim Cuma namazdan çıkıp Sarı Mor konutları hemen önünde duran durakta oturuyorum. 2 tane araç Erikli hazır su Uludağ’ın zirvesinden diyor. Sağlık Bakanlığımdan tarih ve numarasına göre tescillidir diyor. Hemen aklıma kitapta yazılanlar geldi. Hazır içtiğimiz bütün sular odistile  son derece saf su en küçük bir yararı yok. Sağlık Merkezimizde böyle elektrikle çalışıp saf su üreten bir cihazımız vardı. Bazen aklıma geliyor. Kuraklık olan yıllarda denizlerden böyle saf su üreteceğimizde aklıma geliyor. Çünkü yakıla yakıla ormanlarımız kalmadı. Yağmur üretip yağmur yağdıran ormanlarımız olup net ve kesin örnek.
  3. 8 sene kadar önce ilimiz Çataltepeliler derneğinin  köy hayırı varmış önceden yazılıp dernek önünden kalkan otobüsle köye geldik. O köy aşçı yetiştiriyor imiş. İzmir tarafından da 4 otobüs dolusu geldiler. Merkezden de Sayın Enver Balcı Necip Paşa cami imamı Bircan Göçen mevlidi çok güzel okudular. Görevliye de aferin ilimizin en değerlilerini seçmişsin dedim. Sanıyorum o köy çerkez (tahminim) köy gençleri misafirlere öyle bir hizmet ediyorlar ki son derece saygılılar birbirlerine de aynı. Tam masalar da pilavlar yenmeye başladı. Bereket sonuçlanırken hafiften başlayan sonra çok kuvvetli bir yağmur. Yanımdaki arkadaşa merkezden telefon geldi. Sor bakalım orada da yağmur varmı dedim. Yokmuş yani ormanlar çekiyor üretiyor.
  4. Kızım İstanbul’dan gelmişti. Aracı var. Çan yolu üzerinde 40 km kadar Kirazlı’dan sonra tandırda oğlak yapan bir yer hatta Atatürk’ümüzün İran Şahı ile kahve içtikleri yermiş tabelası var. Dedeleri zamanından beri yolcuların kaldıkları bir yer imiş. Karşısında birde çeşme var tanınmış. Araçları ile gelip bidonlarla su alıyorlar. Çayı yemeği içmesi son derece güzelmiş tepeden geliyor. Sizin telefonunuz yok mu dedim. Abidedi  burası hava olaylarına çok açık şimşekler yıldırımlar telefonlarımız çalışmıyor. Bazen elektrik hatlarımızda bozuluyor dediler. Nisan ayında başlıyorlarmış. Bayramiç daha sıcak olduğundan ilk oğlakları oradan alıyorlarmış. Hassas olarak depolayıp taaa Eylül aylarına kadar. Oraya da gelirken hava kararmaya başlamıştı. Epey yağmur içerilere kaçtık. Bir çok kişilerden de duymuştum orman yerlerde yağış olduğunu.