Bugün 21 Ekim 2021 Perşembe P.P.K. Toplanıp ekonomi hakkında karar verilme günü Dövizin önü bir türlü alınamıyor.

1-Bugün 21 Ekim 2021 Perşembe P.P.K. Toplanıp ekonomi hakkında karar verilme günü Dövizin önü bir türlü alınamıyor. T.C.M.Bankası da hiçbir müdahalede bulunmuyor. Piyasada her gün döviz bahane edilerek her şey zamlanıyor. Piyasanın beklentisi 50 baz puan faizlerde indirim bütün uzman kişiler aynı görüşte daha önce yakında faiz indirimine karşı gelen Semih Tümen ile Uğur Namık Küçük T.C.M.B. yardımcılığı görevinden alındı. Sayın Kılıçdaroğlu T.C.M.B.  ziyaretinde bulunup daha fazla döviz yükselmemesi için faizlerde indirim yapılmaması paranın iyice paranın pul olmaması yönünde tavsiyelerde bulundu.

2-Kendimi ekran başından ayrılmamak üzere en aza 3 saatlik bir naklen yayına hazırlandım. Saat 14:00 hiç de tahmin ve tasavvur edilmeyecek şekilde 200  baz puan indirildi.1800 olan faiz hemen 2 – sıfır atılarak 16 olarak görüldü. Gerek Dolar gerek Euro +250  puan anında yükseldi. Borsa anında  -99  puan düşürüldü  fakat 1 saat içinde borsa yavaş yavaş artıya geçmeye başladı.30   yıllık  tecrübem neticesi : Paraları koyun olarak kabul edersek dövizdeki mera suni olarak belirli bir düzeyde tutulmaya çalışılıyordu. Borsa tahminlerin çok aşağısında hiç kıpırdamıyor. Alanın hiçbir kazancı olmuyordu. Yani mera tam bir otlakıye durumuna geçti.

3-Sayın Cumhurbaşkanımızın  faizlerin ille düşürülmesi hakkındaki tutumu ile T.C.M.B. Sayın Başkanı Şahap KAVCIOĞLU’nun hiçbir müdahalede bulunmadığı negatif düşüncelerim anında pozitife dönüştü. Bütün göstergeler Türkiye ekonomisinin bütün ülkelere nazaran son derece güçlü olduğu halde döviz aldı başını gidiyor.

4-Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin emekli bir memuru olarak Devletimin yanındayım. Hükümetler, partiler gelip geçicidir. Baki olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.
5-Nacizane yorumum: Artık Borsa – İstanbul ‘a  Kote olmuş şirketlerin  9 aylık bilançoları açıklanacak. Dövizdeki saadet zinciri tamamen sona erdi. Suni olarak bu fiyatlarda tutulmaya çalışılıyor yakında halkalar kopmaya başlayacak. Paradan para kazanan profesyoneller bugün büyük bir ustalıkla borsa merasına geçti arada borsa görevlilerince ve ekranda izlenimlerim Borsa bir saat içinde  -99 puandan sıfırlayarak artıya büyük işlem hacimleriyle geçmeye başladığı epey ve uzun zamandan beri bugün alış yönünde 25 Milyar T.L.’lik alış yapıldı.

6-Ne yazık ki en güvenilir kesimlerin dahi 200baz puan faiz indirimi aleyhinde bulundukları T.C.M. Bankasında birçok ara kararlar ile açıklamalarda bulunduğu V.İ.P. vadeli işlemler piyasasındaki 100 bin liralık mal alışı yapıyorsun.  Pamuk, Mısır, Buğday, Gümüş, Bakır, Döviz v.s. Onda birini yani 10 milyar ödüyorsun. Hesap numaran var mesela döviz aldın üzerine karını koydun satış yazdırdın o fiyat gelince dövizlerin satılıyor. Bu zincir halkası böyle giderken banka dövize peşin ödeme tamamına kıstas getirdi”. İnşallah paranın kıblesi bir daha hiçbir kuvvetin değiştiremeyeceği şekilde Türk liramızda olacağıdır” pul olmasında kimsenin terettüdü olmasın her şey kısa zamanda rayına oturacak.