Bugün 2 Ekim 2021 Cumartesi Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı bir zaman İçişleri Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapmış.


Bugün 2 Ekim 2021 Cumartesi Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı bir zaman İçişleri Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapmış. Devlet Hizmetlerinin birçok kademesinde görev yapmış milli görüşçülerden Sayın Oğuzhan Asiltürk tedavi gördüğü corona virüsten hastanede vefat etmiş olup, bugün Hacı Bayram Veli camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Cebeci Asri mezarlığına defin edileceği televizyondan haberlerden naklen seyrettik. 86 yaşında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde çok başarılı hizmetlerde bulunması adına peygamber kasidesi hediyem olsun. Aynı zamanda inancını henüz henüz muhafaza edenlere;
Hutben okunur minberi iklimi bekada
Hükmün tutulur mahkemesi razı cezada
Gül banki kudümün çekilir arşı hüdada
Esmai şerifin anılır arzu semada
Sen Ahmedi Mahmud’u Muhammet’sin efendim
Sen bize haktan gönderilen müeyyedsin efendim
Sen Ahmedi Mahmud’u muallasın efendim
Sen bize haktan gönderilen mücellasın efendim
Henüz öğle ezanı okunmamış T.R.T haber muhabiri bayan Saadet Partisinin önemli isimlerinden bazı milletvekillerinin yorumlarını alıyor. O bizim ağabeyimizdi diyor. Türkiye Cumhuriyeti adına bir çok hizmetlerde bulunduğunu birleştirici olup Erbakan – Ecevit koalisyonunun oluşumunda çok büyük çok büyük bir organizatörlüğü sayesinde rol oynadığı; Evet şahsım olarak o günleri çok güzel hatırlıyorum. Kıbrıs’ta her gün Rum eokacıların Türk halkına kanlı eylemler düzenlediğini artık buna dur demenin bir vakti geldiğine ve daha önce hiçbir hükümetin cesaret edip, bir çare bulamadığı zamanda Sayın Ecevit İngiltere’ye gitti.  Galentörlük  hakkımızı kullanılacağı hakkında görüşüldü. Çok iyi hatırlıyorum Ecevit İngiltere’den döndü. Durum vahim deyip Büyük Meclisin gizli görüşmesi toplantısı sonrası 20 Temmuz 1994 Cumartesi günü Kıbrıs’a Türk ordusunun çıkartma yapmaya başladığı ve iki etapta Kuzey Kıbrıs’ın bugünkü toprakları ele geçirilip o kasvetli acılı günlerin son bulduğudur.
Yorum: Gökçeada’da görevdeyim televizyonlar yeni yeni piyasaya çıkmaya başladı.  Türkiye vericileri henüz yayına başladı. Yunanistan yayınlarını kahvelerde izliyoruz. Harpler ne kadar kötü o Kıbrıslı evlerini  barklarını iş yerlerini kaybetmiş yerli Rumlar çoluk çocuk kadın erkek herkes ağlaşıyordu. Hep insanız ama bu durumu yaratanlar hep kendileridirler. Kazan salardı bizler onların durumlarında olacaktık.  Bu başarıda sayın Oğuzhan Asiltürk’ün de çok büyük payı olduğuna inanıyorum. Selam olsun Türk Milleti böyle bir değeri kaybettiğinden başı sağ olsun selam olsun.