Mutad olarak her ayın son günlerinde T.C.M.B. başkanlığından P.P.K ‘’Para Piyasaları Kurumu’’ ülkemizin genel durumuna gören faizlerde artış, düşüş, aynen devam gibi bazı kararlar alır.

  1. Mutad olarak her ayın son günlerinde T.C.M.B. başkanlığından P.P.K ‘’Para Piyasaları Kurumu’’ ülkemizin genel durumuna gören faizlerde artış, düşüş, aynen devam gibi bazı kararlar alır. 23 Eylül Perşembe saat 14.00 eyvah öyle bir kumpas kurulmuş ki T.C.M bankası faizlerde 100 baz puan indirim yapması açıklaması ile döviz gerek Dolar gerek Euro öyle bir yükselişe geçti ki. Ayrıca borsada öyle bir düşüşe geçti. Olay Türkiye’mizin ekonomik dengelerini bozup kriz sağlamak tabi o güçler çok büyük deneyimlere sahip olup paradan para kazanmak yollarında. Onlar için her şey gayet normal yalan, dolan asılsız moral bozucu battı batıyor gibi laf üretip dengeleri bozmak.
  2. Manipülasyon= Bendeniz de bu işlere gönül vermiş emekli ikramiyemi yalnız borsa da değerlendiriyorum. Döviz işini ben ülkeme karşı alınmış bir karar olarak değerlendiriyorum. Katiyen hiçbir zaman dövize yatırım yapmadım. Ama yine de şansım olarak büyük aracı kurumlarda görev almış Brokır şahıslarla görüşme şansım oldu. Hani askerlikte bir laf vardır. ‘’Aslanı kediye Boğdururlar’’ diye. Para sahibi üç dört aracı kurum spilatörleri karar alıp, mesela dövizi yükseltecekler birbirlerinden alışa geçerler. Para ödemezler daha öncede piyasada yayın organlarından ülkemizin şu kadar iç şu kadar dış borcu efendim döviz aslanın ağzında idi. Şimdi midesinde çok kıymetlenecek. Bizlerinde parası olup nereye nereye yatırım tereddüdü olanlar  da bu ahenge kapılıp son istasyonda trene binerler. En yüksek yerinde döviz alırlar. Borsada da yabancı yatırımcı şu kadar hisse sattı diye borsayı da hiç umulmadık yerlere getirirler. Buna maniplasyon denir.
  3. Ülkemize güvenim tamdır. İhracatımız pandemiye göre epey artmıştır. Önemli gibi görünmeyen bir çok kalemlerden de ihracat döviz geliri sağlanmaktadır. Ayrıca çeşitli sebeplerden devlete olan borcunu ödemeyenlere çok çeşitli avantajlar tanınma süresinin 30 Eylül’de son bulacağı 4 gün kadar önce 119 milyar 266 milyon borç yapılandığı rakamı açıklamış olup bir çok konularda ülkemizin her hangi bir zorlaması olmadığı gibi ABD siyaset uzmanlarınca da devletimizin dünya üzerinde de tam adaletli güvenli bir emniyet sibobu görevlerini ifa ettiği kanaatleridir. Olumlu düşünenlere selam olsun.