15 Temmuz 2021 Perşembe günü tatil olduğunu unuttum Dijitürk 31. Kanalı Bloomberg’i açtım. Borsa işlemlerini konuşmaları naklen vermekte iken tatil diye renkli elbiseler giyen ülkelerin genel durumlar

 

  1. 15 Temmuz 2021 Perşembe günü tatil olduğunu unuttum Dijitürk 31. Kanalı Bloomberg’i açtım. Borsa işlemlerini konuşmaları naklen vermekte iken tatil diye renkli elbiseler giyen ülkelerin genel durumlarını araştıran şahıs Avusturalya’nın en kuzeyinden güneyine doğru dört bin kilometre tren yolu inşa edildiğini ancak bin kilometre güneye inip gerekli incelemeleri yapıp Darvin’e geldiğinde 25 Nisan günü idi. Alt yazılar geçiyor. Avustralyalılar İngilizler tarafından Türklerin ezeli düşmanımız olduğu ve orada Çanakkale Boğazını geçip İstanbul’u işgal edeceklerini ve dünyanın en güzel şehrine sahip olacakları empoze edilerek ve bazı dış cephelerde savaştıkları halde Çanakkale savaşlarında toplu halde en çok başarı kazandıkları ve en çok kayıp verdikleri için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve o gün bayram kutlamalarını çok ciddi şekilde yapıldığını gösteriyordu. Tam bir bayram kutlaması. Borazan borusu çalıyor rahat hazır ol büyük bir disiplin içinde kutlanıyordu.
  2. Anzaklar olarak bilinen akşamdan çıkarma yapacakları yere şamandıra bırakıyorlar. O bölgenin Türk komutanı  Ztare askere yüzme bilen o şamandıranın sarp bir yere çekilmesi sağlanıyor. Anzaklar çıkarma sonu orada saplanıp kalıyorlar. Zaman sürecinde her iki tarafta büyük zayiatlar verdikleri halde Türklere çok daha fazla zayiat verdiriliyor. Öyle ki 9 Ağustos 1915 Türklerin son günü her taraftan sarılıyor. Dar bir alanda Conkbayırı’nda kıstırılan ordumuz 4 gündür savaş sonu gayet yorgun hiçbir yerden takviye alamamış. Yalnız gecenin zifiri karanlık oluşu, askerimizin tam bir iman kuvvetine sahip oluşu, Mustafa Kemal’in tam bir kurmay harp zekasına sahip olduğu askere tüfeklerin ucuna süngü takılmasına harp düzenine geçip sağ ayakları yarım adım öne indirip çok güzel motivasyon sonucu saat tam dört otuz öyle bir Allah Allah sesleriyle hücuma geçiliyor ki düşman kendisini toparlayamadan mağlup oluyor. Yalnız Yeni Zelandalılarının Şahin sırtında ki on adet makinalı tüfeği hücum halinde ki ordumuza büyük zayiat verdiriyor. İngiliz komutan Birdwood isimlerini saydığı dört adet generalin ve on üç bin beş yüz askerinin gırtlak gırtlağa savaş sonucu terki hayat eylediklerini ve elmayı tuttuk avucumuzun içine aldık karşımıza bir Mustafa Kemal çıktı diyor. Yani bu yenilginin acısını on yılda geçse elli yüz yılda geçse intikamını alacağız mesajı çıkıyordu.
Devamı yarın…