28-08-21 Cumartesi televizyonda Yalova Sarmaşık Dağında organik arıcılık yapılmakta olup, devamlı denetlenmekte olduklarını gösteriyordu. Aynı zamanda çalışmaları.

 

  1. 28-08-21 Cumartesi televizyonda Yalova Sarmaşık Dağında organik arıcılık yapılmakta olup, devamlı denetlenmekte olduklarını gösteriyordu. Aynı zamanda çalışmaları.
  2. 2008 yılı sigorta hastanesinde diş yaptırıyorum. Servis önünde hizmetli ismi Alaattin imiş tanıştık. Abi dedi Pazar günü bizim köyde hayır var davet etti. Eski garajdan Umurbey aracına onlarda bindi. Umurbey’den eski Kışla köyü her taraf mor çiçekler, sahibi ile tanıştık. Adam lavanta ekmiş. Umurbey’de devamlı meyve ilaçlamalarından arıcılık orada olmuyormuş. Köy olduğu gibi Çanakkale’de hizmetli vs olarak iş bulmuş köyde 5 adet koyun sahipleri kalmış. Umurbeyli Mustafa ile Yapıldaklı Hasan hocalar uyum içinde çok güzel mevlid okudular. Hasır üzerine kilim yayılı idi. Oturarak dinledik. Sonunda pilav ikram edildi çok güzel bir gündü.
  3. Gökçeada devlet üretme çiftliğinde oğulları görevli imiş.  Sivas Hafik devlet üretme çiftliğinde kahya olarak görevli imiş. Misafir gelmiş kahvehanede görüştük tam Anadolu insanı son derece saygılı. Korunga biçmeye gideceğiz. Geldik adam arıcı özel kamyoneti üzerinde kovanlar: Aman dedi arılarım çiçeklere yapışık maf olurum bilseydim salmazdım dedi. Hadi başka bir işe koyulduk arıcı çok dualar etti. Güzel bir sohbetti.
  4. Sağlık merkezine bir tarım açık cezaevi mahkumu bir şey için uğradı ben Karslıyım dedi. Cezaevinde peynir ustasıyım çiftliğe uğrayacağım yoncaları çok taze iken biçiyorlar. On kilo sütten bir kilo peynir anca oluyor. On gün daha bekletip biçmelerini söyleyeceğim dedi. Bir müddet sonra eski yukarı Bademli köyünden arıcılık yapan barbara rastladım. Ayak üstü sohbet bu sıra dedi çiftlik yoncaları daha fazla çiçekte bırakıyorlar biçmiyorlar arılar çok güzel randımanlı çalışıyor demişti.
  5. Genç bir arıcı adaya kurs vermek için gelmiş tanıştık. Okulda adanın arıcılarına çok güzel anlattı. Mesela suyu iyice kaynatıp, söndürüp şeker konulacakmış. Şeker konup ateş üzerinde kaynatılması sakıncalı imiş arılar ishal olur demişti.
  6. Muğla Milas’ta özel çam balı ormanının yanmış olduğu artık çam balı yetiştiriciliği her halde sona erdi.
  7. Arıcı birinden duymuştum su birikintisinden su içen arı yuvasına dos doğru gidermiş. Kırlarda gezinirken arının gittiği istikamette bende doğru olarak yürüdüm. Yaşlı bir meşe ağacında yuvalanmış. Sağlık merkezinde hizmetli Ali efendiye söyledim keşfe gittik. 2 gün sonra Pazar günü Ali Efendi çolak Mustafa’dan takımları aldı. Bıçkı motoru kurumuş eşek dışkılarından tütsü aleti ile tütsü yapılıp Ali ustalıklı iki yerinden ağaçta kapak açtı. En az beşer kilo bal paylaştık. Aracılığa gönül verenlere selam olsun.