Yaşadığım yıllar içinde bir gün bir gazetede harp esnasında İngilizlerin çok özel kraliyet mensubu seçme bir taburunun üzerine gökyüzünden bir bulut inerek o birliğin bulutla birlikte yok olduğunu...

1- Yaşadığım yıllar içinde bir gün bir gazetede harp esnasında İngilizlerin çok özel kraliyet mensubu seçme bir taburunun üzerine gökyüzünden bir bulut inerek o birliğin bulutla birlikte yok olduğunu inandırıcı bir şekilde okumuştum. Daha sonraları da buna benzer Çanakkale Savaşları’na ait yazılar da okudum. En son bir yazıda belirli bir yerde harp sahasında o birliğe ait metal armalar bulunduğu, Türk ordusu tarafından tamamı imha edildiği, nihayetinde komutanlarınca o birliğin akıbetinin böyle bir bulut hurafesiyle neticelendirilmiş olduğudur.
2- Zaman zaman Türk askerinin bu kahramanlıklarının itibarsızlaşması yönünde düşman askerlerinin güya bizler esas yeşil sarıklarla savaşı kaybediyoruz, biz onlardan korkuyoruz safsataları bazı toplantılarda konuşuluyordu.
3- 195’li yıllarda Kore Harbi’ne Nayo üyesi olarak Tahsin Yazıcı komutasında bir birliğimizin görevlendiğini ama Kore Harbi neticesi biz Türklerin dünyaya tanıtımında o günkü tek tük insanlarda radyo var, çok az kişi günlük gazete okuyabiliyor. Kuzey Kore’nin arkasında Çin varmış, sürü geliyormuş. Amerikalıların henüz bir harf tecrübesi yok. 32’nci paralelde Türk ordusunun mahareti ile durdurulduğunu  (Bu satırlar o günkü basın , konuşma radyodan) verilen haberler ürünü olup, aklımda kalanlar) Türk ordusunun kahramanlıklarını dünyanın takdir ettiğini.
4 Kuzey Koreliler’in çok güzel el bombası attığı o bölgelerin dağlık bir bçlge olup, Albay Celal Dora’nın çemberde Dora kaldığını ve sancağı beline dolayarak epey zayiat neticesi çemberi delip çıktığı ve onları çemberde bırakan Amerikan generalini alnında takkadan vurduğu sayın birlik komutanımız Tahsin Yazıcı’nın Bu bizim askeri kanunlarımızda vardır. Türk kanunlarına göre yargılanacağı hususlarını o günkü şartlarda duymuştum.
5 Netice ve Yorum: Efendim falanca yerde bir yatır varmış oranın temizliğine saf bir kız bakıyormuş ‘Benim adam yok, benim adam yok. İbriği dolu duruyor’ buna benzer hurafeler. Çemberdeki Türk askerinin imdadına bu yeşil sarıklılar gitmişler. Daha sonra çemberden kurtuluşu haber duyulmuş olduğundan.
Sayın izleyicilerim  bu satırlar şahsım olarak o günkü on, on bir yaşlarında haberler, konuşulanların hatırımda kalan özetleridir. Okuyanlara selam olsun…