Öyle bir durum var ki amirin memura , memurun amire daireler arasındaki ahenkte bozulmuş.

Öyle bir durum var ki amirin memura , memurun amire daireler arasındaki ahenkte bozulmuş. Hiyerarşik düzen tamamen silinmiş öyle bir zamanı yaşıyoruz.

  1.  YORUM:  Sağlı merkezine ait oksijen ve azot peroksit ameliyathaneye ait 6 adet sanayi tüpünü Çanakkale Devlet Hastanesi’ne adada Devlet Üretme Çiftliği araçlarıyla gönderdim. Yanıcı patlayıcı madde diye gemi hiç almıyor. Çanakkale hastane görevlisi Sayın Tahsin Uçkan hastane tüpleri ile bizimkileri de doldurtuyor ama nerede nasıl hiç bilgim yok Allah razı olsun.
  2. 11 Şubat 1983 Cuma özel iznimle Bozcaada’ya çocuklarımı götürmüştüm. O gün Gökçeada’ya döneceğim iskeleye geldim. Hava lodos Gökçeada’da yapılmakta olan Uğurlu köyüne inşaat malzemesi götürecek deniz motoru, motorun ortasında yine  Adada hamam inşaatı malzemesi götürecek kamyon. Hemen ‘Öksüz Kaptan’ motoru yanına geldim. Kaptan ve kamyon şoförü o an için orada tüpleri söyledim ‘Tamam’ dediler. Hemen bir at arabası sahibi, güçlü, sıkı pazarlık tüpleri motor içindeki kamyona yükledik. Bu arada Ada gemisi geldi gitti. Lodosun şiddeti arttı, yetişemedim. Yalı Hanı’nda o zaman insan yatırılıyordu. Motor kaptanı ‘Havayı bulduk mu gideriz, saatimiz yoktur’ demişti. 14 Şubat Pazartesi iskeleye geldim motor gitmiş. Eyvah param da bitti, kimseden isteyemem. Ancak otel ve gemi parası. 15 Salı bir simit aldım, çay param yok. Dışarılarda vakit geçiriyorum. Bir baktım Adanın Cumhuriyet İlkokulu’nda görevli hizmetli Uzun Ahmet, ‘Abi’ dedi ‘Hastaneden Ali Abi’den 5 bin lira almıştım gidince ona veririsin’ dedi. 5 bin verdi Oh hele şükür. O gün gemi geldi, lokantada iyi bir karnımı doyurdum. Adaya geldim. Handa 4 gece kaldım, bit almışım, kasık biti. Baş, vücut kasık biti derler, kilotumda hemen üremişler, kilotu bahçede yaktım. 16 Çarşamba masrafım için 1 günlük geçici görev yolluğu hazırlayıp Baştabip odasına koydum. Daha sonra doktor hanım çağırdı. ‘Bu nedir?’ Tüpleri söyledim. ‘Necdet Bey tüpler geleli 3 gün oldu.’  Göndermişler. Hemşire hanım da orada idi ‘Sen ne parası istiyorsun’ dediler. Nutkum tutuldu tam aşağıya inip biraz ağlayıp açılayım dedim, kullanılmayan bir banyo tuvalete indim bir moralim düzeldi. Hadi kendi kendime ‘Genç bayanları kandıramadın değil mi bak nasıl sahip çıktılar’ diyerek moral buldum. Anlayanlara selam olsun….