Türkiye 2022 sonunda inşallah bir numaralı finans merkezi olacak. Binaları hızlı bir şekilde gelişiyor.

  1. Türkiye 2022 sonunda inşallah bir numaralı finans merkezi olacak. Binaları hızlı bir şekilde gelişiyor.
  2. Yusufeli Barajı 275 metre yüksekliğe erişip dünyanın üçüncü yüksekliği olup altı yüz bin kişiye elektrik sağlayacak hidroelektrik santrali.
  3. Erzurum Aynalı Barajında kafes balıkçılığı sayesinde 500 ton yıllık balık üretimi yapıldığını görsel olarak izliyoruz.
  4. Topraksız çilek yetiştiriciliğinden birim alanında 5 kat daha fazla ürün alındığı başında da genç bir bayanın bulunduğu.
Not: Sağlıkta 01-01-1983 tarihinin milat kabul edilip, çocuğun ana rahmine düşmesinden itibaren her türlü gebelik takibi doğumundan itibaren aşılamaları. Aşıların Rusya’da yapılıp +4 derecede soğuk zincirin en küçük bir aksaklığa meydan vermeden ilgililere ulaşımında sorumluluklar verildiği bugüne kadar olumsuz bir aksama olmayıp yeni bir nesil yetiştiğini net bir şekilde görünüyor.
  1. Sabah haberlerinde Sayın Batman Valisi’nin kayyum atanmış olduğu ilde Türkiye’nin %64 petrolünün buradan çıkarıldığı devamlı yeni kuyular açıldığı haberleri geçmektedir iyi bir haber.
  2. Dünyada yalnız Van Gölünde yetişen son derece lezzetli inci kefalı balığının bu sene bereketi daha önce ağlara takılan balık 3 kilo iken şu an 15 kiloya çıktığını görsel olarak izliyoruz.
ORUCUN FAYDALARI
  1. Biz her ümmete orucu farz kıldık. İnşallah 13 Nisan Salı günü başlıyor. Bir zamanlar televizyon kanallarından Nurbaki isimli bir hoca Dr. Bey çıkıp kanser profesörü doktoru imiş. Sağlık hakkında çok çeşitli konularda dini bilgisinin de birleştirip anlatıyordu. Mesela Kuran’da Rahman suresinin okunuş tavrının çok değişik olduğundan bahsediyordu. Bazı cami hocalarından bunu zevkle dinledim. Orucun irade işi olduğu iradesi güçlü olanlarından kanser riskinin bulunmadığını söylüyordu. Hristiyanların orucunun kırk gün kandan gelen et, balık, yumurta vs gibi şeylerden uzak otlu besinlerle sonunda paskalya bayramı Ayvalık Rum asıllı vatandaşlara birlikte yaşamışlar. O yörenin insanlarında kalp ve damar hastalıklarının pek mevcut olmadığı zeytinyağlı yiyeceklere bağlı endemik bölge olarak literatürde geçiyordu. Geçen sene fikir değiştirdim. Geçen sene Nisan ayında korana virüs dalayışıyla her sene yapılan Alaçatı, ot yemekleri festivalinin yapılmadığı demek ki otlu beslenmenin faydası olabilir.  
  2. Gökçeada sağlık merkezinde 13 dönüm etrafı ihata duvarları ile çevrili çiftlikten rica edilip traktörle sürdürüyorduk. Asil otlar çıkıyordu. Bir gün üç madam ot topluyor yanlarına gittim. Hani bana da gösterin bakalım hangi otları toplarsınız şakacı insanlar daha sonra biri bizde isimleri Rumcada keçinin, koyunun yediği bütün otların geçerli olduğunu söylediler. Otlu yemeklerle beslenenlere selam olsun.