Hiçbir ekonomist sebebini hala anlamış değil.

Hiçbir ekonomist sebebini hala anlamış değil.

  1. Bunu şöyle açıklayabiliriz; 9 Ağustos 1915 Türkiye gibi bir devletin dünya coğrafyasından silinmesinin son günü ki bu yüzde bir yüz binde bir dahi hiçbir şansı yok göstergeler bunu gösteriyor. Ama 10 Ağustos 1915 çok ağır bir bedel karşılığı devam İngiliz Komutan Birdvood ‘’Elmayı tuttuk avucumuzun içine aldık fakat karşımıza bir Mustafa kemal çıktı’’ bu şu manayı ifade ediyor.
  2. 10 yıl geçse 50 yılda geçse 100 yılda geçse bunun bu mağlubiyetinin intikamını mutlaka alacağız manası çıkıyor. Ayrıca 6 Ocak 1916 harp sahasını şeytani bir zeka ile terk etmenin utancı ki 1952 yıllarında orta okul ikinci sınıfında tarih öğretmenimiz topraklarında güneş batmayan ülke olarak tanıyorduk. Her zaman başı dik mağrur kendini üstün ırk gören İngiliz.
  3. Galibiyetler ille de harp sahalarında kazanılır diye bir kayıt yok. Din elden gidiyor diye halkı ayaklandırmalar. Kız evlat okuyup ta ne olacak deyip, kadını cahil bırakmak. Çünkü evlatlarına en değerli eğitimi anneler verir. Para piyasalarına girip borsa üzerinden ve döviz üzerinden çok çeşitli manipülasyonlar tatbik edip ekonomik dengeleri bozup kriz çıkarmak.
  4. 18 Mart Perşembe mağlubiyetlerinin 106’ncı yılı saat 9.55 para piyasaları açıldı. Eyvah öyle bir ekonomik saldırı ki döviz acayip yükseliyor. Borsa hızla düşüyor. Saat 14.00 PPK (Para Piyasaları Kurulu’nun) toplantısı TCMB hemen haftalık politika faizini 200 puan arttırdı. Dövizin ateşi söndü gerilemeye başladı. Sayın Başkan Naci Ağbal 7 Kasım 2020’de göreve gelmişti döviz acayip yükseliyordu. Faizler 11,25 iken 15,00’şe çıkardı normale döndü. Önceki Sayın Başkan Murat Bey faizi 11,25’te tutmakta ısrar etti. 200 puan isteniyordu sonu oldu.
  5. TCMB bankaların asli görevi fiyat istikrarı sağlamak olup ekonomik krizleri önlemek idi. Çok başarılı iken bir de haberlerde görevden alındığı haberini okudum. Kan beynime sıçradı.
  6. 22 Mart Pazartesi 08.00’de gazete başlıklarında muhalefetin yandaş medya dediği bu faizlerle başlıyordu. Bir başka yandaş medyada hatırı sayılır bir şirket bu faizlerle nasıl yatırım yapılır diyordu. Aslında 1994 yılı krizinde şirketler bir tek üretim yapmıyorlardı. Bilançolarında esas faaliyet dışı kararlar geçiyordu. Faiz dövizi sözlü ve görsel basın ellerinde olup % 200 faizleri bile çok iyi her şey çok güzel altta kalanın canı çıksın politikası mevcuttu.
  7. Türkiye’miz artık Real, alınteri ekonomisine geçmiş olup yoluna en güzel şekilde devam edecektir.
  8. 22 Mart Pazartesi piyasalar çok büyük tepki verdi. Borsa saat 10.21’de devre kesici uyguladı yani %7 düşüşe daha fazla izin yok oradan işlemler yapılır. 23 Mart Salı günü açılır açılmaz yine saat 10.21 devre kesici uygulandı. Uzmanlar borsa tarihinde böyle bir olay yaşanmadı dediler.
SONUÇ: Henüz 81 yaşında olup, böyle bir olayda biraz yardımcı olduysam anlıyanlara selam olsun…