Hani Evliya Çelebi Şefaat ya resulullah derken dili sürçmüş Seyehat ya resulullah demiş ve seyahati boyunca bir çok gezdiği yerlerin özelliklerini kayıt altına almış ilgililere göre...

  1. Hani Evliya Çelebi Şefaat ya resulullah derken dili sürçmüş Seyehat ya resulullah demiş ve seyahati boyunca bir çok gezdiği yerlerin özelliklerini kayıt altına almış ilgililere göre bunlar bazen çok önemli gerçekleri açığa çıkarıyormuş.
  2. Eh adı geçen gezerek ben ondan herhalde daha önemliyim ki bir çok değerler benim ayağıma geldi. Nasıl mı Gökçeada Sağlık merkezinde genel hizmetler sınıfı memuru olarak görev yapmaktayım. Devamlı operatör açığını rotasyonlarla idare edip, bazı ara verilse de devam ediyor. Bir bakıyorsun Bursa Devlet Hastanesinden tarih sırasına göre yedi isim geliyor. Rotasyon ay 28 veya 31 gün olsa 30 gün imiş. Tabi hepsinden çok değişik konularda çok değerli şeyleri öğreniyorum.
  3. Bakırköy Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesine asistan olarak tayin oluna bir doktor bir gün nöbetinde moral eğitimi dersi bahçedeler. Asistan hastalarına diyor ki ben şimendifer olucam sizde vagon trencilik oynayalım başlıyorlar. Pof çüş, pof çüş hiç çözülme yok o sırada kapı çalıyor erzak aracı içeri bunlar dışarı asistan arada arkasına bakıyor. Ne çözülme ilaveler başlamış cesaret bulup pof çüf, pof çüf ilaveler çoğalıyor. Hadi yan sokaklara şurası burası bir de gelmişler. Eyvah diyor doktor 50 kadar hastayla çıktık 150 kadarla döndük. Hadi biz içerdekileri ilaçlarla vs tedavi yöntemleriyle iyileştiriyoruz. İyi güzel ya dışardakiler çok daha fazla onlar ne olacak.
  4. Sayın izleyiciler ülkemizde ve dünyada ne biçim akıl dışı olaylarla karşılaşıyoruz. Adam 13 yaşındaki oğlunun boğazını kesmiş tanrı buyruğu diyor. Adam kumarda 80 milyon borca girmiş herhalde hanımın satılacak bir malı var kabul etmedi diye onu ve sonra kendisini bir bakıyorsun okul aracı içinde iki çocuk kanlısı tarafından öldürülüyor. Birde sonra pişmanım diyor. Adama bakıyorsun adama benziyor. Bayan arkadaşı son verdi diye kapısına gidiyor çeşitli kandırmacayla kapısını açar açmaz kalbinden vuruyor. Pişmanım bir anlık öfke özür diledin mi hiçbir şey yok ona göre. Nasrettin Hoca çocuğunu çeşmeye yollarken toprak testiyle kırılmadan dövermiş derlerdi. Kırıldıktan sonra ne kıymeti var. Atatürk kanunlarında ‘’burası ikinci şube burada Allah yoktur’’  Anadolu’dan gelen insanlara gelin buraya bak burada ne yazıyor.  Onlar da memleketine dönünce devlete karşı bir korku saygı vardı. İnşallah vatandaşlarımızın kültür seviyeleri yükseldikçe bu gibi durumlardan uzak kalacağımıza kuvvetle inanıyorum. Aklı başında olanlara selam olsun…