Biz Müslümanlar olarak daha önce indirilen kitaplara inanmak imanın şartlarında olduğudur.

 

  1. Biz Müslümanlar olarak daha önce indirilen kitaplara inanmak imanın şartlarında olduğudur. Ama ne yazık ki Avrupa ülkeleri İslam’a karşı bir savaş açmışlardır. Kuran’ı yakmak camilere ve Müslümanlara saldırmak. Eh Fransa’da tartışmalı bazı kanun tasarılarını protesto etmek, hele toptan işten çıkarmalara bir de en lüzumlu zamanlarda toptan sağlık çalışanlarına işten çıkarma bahane edilerek halk sokağa dökülmüştür. Daha önce sarı yeleklere bu defa halkta katılarak protestoların dozajı artmaktadır. Fransa, Rusya, İsrail, İspanya vs bazı Avrupa ülkelerinde halk sokağa dökülmüştür. Dünyanı çevresi düzeliyor. 2020 yılında geçen seneye göre islama saldırıların %53 arttığı bildirilmektedir.
  2. Değişik camilerde mihrabın üzerinde (hocanın namaz kıldırma yeri) ‘’Kullema, Dehala Zekeriyel, Mihrab’’ Türkçesinin ‘’Zekeriya onun bulunduğu mihraba girdikçe’’ ve devamında ya Meryem bu yiyecekler sana nereden geliyor dediğinde; Allah tarafından diyordu. Açıklaması: Meryem daha sonra İsa peygamberin annesi olacak Zekeriya Aleyhisselam da ona bakmak ve korumakla görevlendirilmiştir. Hz. Meryem hiç erkek görmeden Hz. İsa’ya gebe kalmış olup, Hristiyanlar bu olayı Allah tarafından gebe kaldığı Hz. İsa’nın Allah oğlu olduğuna inanmaktadırlar. Rum komşumuz, matmazel ahireti hac işaretini sağ tarafındaki melek sol tarafındaki melek şahittir ki Allah’ın oğlu karnımdakidir. Buna benzer bir şey söyledi tam hatırlayamadım.
  3. 7 Haziran 2015 Pazar o gün seçin günü idi. Anı turizmin düzenlemiş olduğu 6 gece 7 günlük Çanakkale- Gürcistan gezisine ÇASEMDER kora arkadaşlarının çoğunlukta olduğu 40 kişilik gezi programında Gürcistan’da caddeler çok geniş ve tenha hanımla oturuyoruz. İki bayan geldi biri uzun boylu çok güzel Türkçesiyle Hristiyan dini hakkında misyonerlik yapıyor. Din alimlerimiz çok yakında öyle bir olay olacaktır. Kötü insanlar bu dünyadan yok olacak Allah’ın tertemiz sevgili kulları dünyaya laik bir şekilde hayatını sürdürecektir diye elindeki metni okuyor. Kitapçıklar dağıtıyor. Yanındaki Türkçe bilmiyor. Sordum ne güzel Türkçe konuşuyorsun dedim. 6 sene Türkiye’de kalıp yaşlı kişilere refakatçi olup, devamlı yanında kaldığını Türkçeyi adam akıllı öğrendiğini şimdi burada Türkler tarafından alışveriş mağazaları açılıp orada kasiyer vs işlerde görev alacağını söyledi. Bende senin bu söylediklerin bizim Kuran’da da yazılı olup camilerde bu konularda vaaz olarak dinlediğimizi kitapçığı başka birisine vermesini söyledim.
Yorum: başka din kitaplarında da yazılı olduğu korona virüsün kötüleri temizlemek için gönderildiğini bir kanıttır. O gün Cuma idi. Bahçedeki insanlarla görüşüyorum yaşlı bir zat ben 41 yıl İngilizce öğretmenliği yaptım. Ayda 75 dolar alıyorum. Annem Rizeliymiş yeğenlerimin desteğiyle ayakta duruyoruz dedi. Selam olsun.