Evet 1 Mart 2020’den itibaren çeşitli yazılarımda...

Evet 1 Mart 2020’den itibaren çeşitli yazılarımda virüsün Çin’de çıkıp haftanın belirli zamanlarında Roma’dan Çin’e Çin’den Roma’ya kalkan uçaklarla Roma’dan bütün Avrupa ülkelerine yayıldığı epidemi olan bu hastalık Avusturalya ya sıçramasıyla pandemi olduğunu hiçbir şeyin tesadüf olmayıp yaradanımız tarafından bir uyarı olduğuna değer verilmeyip göçmenlere insanlık dışı davranışlar azalacağına devamlı artış göstermiş olup olaylar TV ekranlarından her gün izlenmektedir. Bugün 23 Kasım 2020 Avrupa’da günlük ölüm oranının 4500’e çıktığıdır.
Biz Müslümanlar olarak Osmanlı döneminde yapılan ve şimdi isimleri Selahattin cami olarak anılan camilerde her Cuma namazı için padişahlara ayrılan bölümde özel bir görevli tarafından ‘’ çok gururlanma padişahım senden büyük Allah vardır’’ yani dünyanın esas bir sahibi olduğudur. İmroz’du sonradan Gökçeada oldu güney doğusunda bir doğal tuz gölü mevcut olup, haritada bile gösterilmekte olduğudur. Bu arada tabi insanız Rum vatandaşlarla da dostluklarımız oldu.  Rum Niko Dora isimli bir şahıs ameliyat sağlık merkezimizde Askeri Dr. Metin Şavkılıoğlu hanımı da görev sonuna kadar Sağlık Merkezi Baştabibi Dr. Eser Şavkılıoğlu Dr. Beye bu arkadaş biraz garibandır dedik bize Kefalozdaki yerde bir ziyafet çekti adet olan bıçak parası ödemedi.
Adı geçen Rum Niko Dore 1978 yılı idi o sene havalar kurak gitti. Tuz gölü kurumuş tuz çıkaracakmış beni davet etti. O katırıyla ben bisikletle 15 km kadar yerde buluştuk. Büyük bir tuz kalıbı çıkardı. Görüyorsun Necdet bey dedi içinde bir tek çöp yok insanlar tarlasını ekip bir şeyler yetiştirir ama tuz Allah bu gölü yaratmış lodosa açık rüzgarlar ana denizde dalgalarla gölü doldurur. Öyle bir düzen ki 2 veya 3 senede bir göl kurur insanların tuz ihtiyacı karşılaşır. Babam 104 yaşında öldü ondan çok dinledim eskiden motor yoktu deniz araçları yelkenli olurdu. Semadirek, Taşoz, Limni, Midilli gibi adaların da tuz ihtiyacı buradan karışlanırmış. Tonlarla tuz çıkar ve adanın büyük bir gelir kaynağı imiş. Kilisede papaz efendilerle Allah’ın varlığının birliğinin mevcut olduğuna en büyük delili olduğu hakkında sık sık vaazlarda bulunduğunu babamdan çok dinledim. Gölü ve daha bir çok şeyler anlattığı benim için bunlar dinlediğim en güzel hatıra olmuştur. Okuyanlarıma selam olsun…
Not: 1966-1991 yılları arasında tam 25 yıl 2 ay görevli oldum.