Türk Anneler Derneği arada bir geziler düzenliyor.


Türk Anneler Derneği arada bir geziler düzenliyor. Hakikaten çok değişik yerler görüyoruz. Aşağı yukarı çok az değişikliklerle birbirimizi de tanımış oluyoruz. 6-12-18 Perşembe saat 07.45’te Belediye Sosyal Tesislerinde Truva otobüsü ile en az 40 kişi Sındırgı OBAM termal otele hareket. Edremit’te Yasa denilen yerde çok güzel bir bina ihtiyaç molası ve kahvaltı. Bigadiç’ten sonra Sındırgı’ya varmada yol Simav ve Uşak yoluna sapıyor. Herkesin odası belirleniyor genel bilgiler odalarda asılı akşam yemeğinden sonra canlı müzik ve eğlenceler başlıyor. Çevre illerden bilhassa Bursa’dan mubalede muhacirleri dernek üyeleri falan neyse epey zaman sonra bende kalktım sayın izleyiciler hemen emniyet kemerlerinizi takın sizleri 104 yıl önceki zaman tüneline indiriyorum. 1914 yılının 14 Aralık günü saat 14.00’da ve 14’dü 14 geçe İngiltere’nin Southampton limanından 2550 yolcusu ile Avrupa’nın en zengin kişilerini New York’a götürmek üzere en teknoloji batmaz olarakimal edilen Titanik gemisi hareket ediyor. Akşam yemeğinden sonra eğlence salonunda çeşitli eğlencelerden sonra sıra sihirbaza geliyor. Sihirbaz bir gösteri sunuyor herkes alkışlıyor. Ön sıralarda oturan Arşak efendi (zamanı en tanınmış nüktedanlarından) ile göz göze geliyorlar. Adı geçen yine beğenmedim evladım diyor. Sihirbaz için kim beğenmezse beğenmesin ille Arşak efendinin beğenisini kazanmak bu tür insanlara halk arasında ince dudak derler. Hiçbir şeyi beğendiremezsin. Sihirbaz bu defa 3’üncü gösteriyi hazırlamaya başladığı sırada çok korkunç bir ses adeta kulakları yırtarcasına gemi buz dağına çarpıyor 90 metre uzunluğunda bir yarık açılıyor. Anacan babacan gecesi koşturmalar. Gemi de yavaş yavaş batıyor. Sabaha karşı göz gözü görmeye başladığında eyvah bir seren direğinin bir ucunda sihirbaz, bir ucunda Arşak efendi denize batıp çıkıyorlar. Arşak efendi sesleniyor beğendim evladım beğendim. Hem de çok fazla beğendim. Ne olur şu eski haline getir deniz çok soğuk yoksa zatürre olacağım.
Ertesi akşam yemek sonu hanımla odamıza çekileceğiz kağıda garson Mustafa kolunda saati gösteriyor. Abi 22.14 diyor ve ekliyor dün gece Sındırgı 8 kilometre biz görevliler saat 00.30’da servisten dönüşte bir fıkra dede fıkrası dedim anlattım herkes çok memnun kaldı dedi.
Dönüşte Balıkesir’den değişiklik olsun Bandırma’ya yeni bir lokanta açılmış. Saat 17.00 oradan ben yine otobüste başladım. Bülbülüm gel de dile/söyle benimle bile/sesimi duyurgüle/çile bülbülüm çile, çile bülbülüm çile çileeeeee Aaaa bülbülüm çile makamından hep bir ağızdan Allah.  Devamı müjde ey güzel kuşum /bahara döndü kışım/gülüyor içim dışım çile bülbülüm çile ve şoför önünde bulunan mikrofonu aldı. Ben 5-6 senedir bu işi yapıyorum. 70 yaş civarı böyle neşeli bir gruba rastlamadım dedi ve Çanakkale sitelerimize dağıldık valhasıl güzel geçti.