81 vilayet içinde Çanakkale’mizi en ön saflara taşıyan Borsa İstanbul 100 endeksi içinde her mesai günü işlem yapan Akçansa ve Dardanel Gıda’dan Dardanel’in yüz üzerinden yüz puanlık başarılı karnesin

81 vilayet içinde Çanakkale’mizi en ön saflara taşıyan Borsa İstanbul 100 endeksi içinde her mesai günü işlem yapan Akçansa ve Dardanel Gıda’dan Dardanel’in yüz üzerinden yüz puanlık başarılı karnesinin özeti.
En saygın Ekonomist Dergisi’nin Temmuz 2020 Ekim’de yayınlanan özeti- İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen tarafından 1980 yılında kuruldu.
İfadeler şöyle: 1984 yılında Türkiye’de ilk konserve ton balığı markası olarak üretime başladık. Dardanel tüketiminin %77’sine sahip son 5 yılda yıllık ortalama %30 büyümeyi başardık. 2019’da %35 büyüyerek 700 milyon TL’ye ulaştık. Yenilikçi yatırımların yanı sıra finansal anlamda güçlü nakit akışımız ile 2020 yılına girdik ve 36 yılın rekorunu kırdık. Bürüt karlılığımız 31 milyon TL’den 64 milyon TL’ye yükseldi. İletişim ve satış kanallarımızın çoğalması ile 220 yılını 1 milyar ciro ile kapatmayı hedefliyoruz. Toplam ciro içinde ihracatımız %25 olup Azerbaycan, Kıbrıs, Gürcistan, Almanya, İsveç, Romanya ihracat yaptığımız bazı ülkelerden olup sayımızı %50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ton balığı tüketimi kişi başına 130 gram iken Covid-19 süresince 240 grama çıkardık. AR-GE bizim için çok önemli 15 milyon TL’yi aşan bütçemiz var. Son bir yılda 10 milyon dolarlık yatırım ve 15 yıl içinde ise 44 yeni ürün üretimimize katarak Türkiye’nin gıda paketlemesi olarak en modern fabrikasına sahibiz. Türkiye’de 120 bin noktada Dardanel ürünü satıyoruz. Yeni dönemde satış kanallarını çeşitlendirmeyi arttırarak ihracatımız da hedefliyoruz. BRAND FİNANCE ANNE tarafından her yıl yapılan ‘’Türkiye’nin En Değerli Türk Markaları’’ arasında 80.sıraya gıda firmaları arasında 8.sıraya yerleştik. Üretim kapasitemizi arttırırken son üç ayda yeni istihdam sayımızı da arttırıp 2000 bine yaklaştık. Önceliğimiz başta çalışanlarımız olmak üzere sağlıkları bizim için çok önemli olup Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tüm uyarıları dikkate alarak her türlü alanlarda ve personel servislerinde gereken düzenlemeleri gerçekleştirdik. Bunları yaparken yeni kuracağımız fabrikamızda yaklaşık 10 bin kişilik istihdam sağlamayı planlıyoruz.
 
 SONUÇ DARDANEL ÖNENTAŞ OLARAK SEN YALNIZ ÇANAKKALE’NİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN GURURUSUN.
Selam Olsun