Gün bugündür. Bugün ne gündür. Yarab bu ne çetin bir gündür. Çanakkale alev alev yanıyor. Her taraf gümbür gümbür.

Gün bugündür. Bugün ne gündür. Yarab bu ne çetin bir gündür. Çanakkale alev alev yanıyor. Her taraf gümbür gümbür. Harbin en şiddetli zamanlarında gecenin karanlığını yırtan haykırışlar. Çanakkale Kazdağları dolu dolu kestane yaralı gazilere çalı dipleri oldu hastane ahhh ahhh. Çanakkale ortasında bir dolu sandık. Alaylar içinde üçer beşer kişi kaldık. Çanakkale’de kanlı cihan olundu, babamızdan öküz bıraktılar bize. Yarab ne olur sen bizi bağışla annemizi ve bu gibi Çanakkale Şehitler diyarı iken.
Bizler 65 yaş üstü vatandaşlara Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetler Müdürlüğü’nce 65 yaş kartı verilmiş olup, halk otobüslerinden faydalanmakta iken bir grup şoförler tarafından bizlere karşı antipatik davranışlara başlanıldığı ve adımızın bedavacılar olarak her geçen gün arttırıldığı ve bu durakta binip öbür durakta indiğimiz akşama kadar bizlere hizmet edildiği propagandası yapıldığı son günlerde iyice arttırıldığıdır. Ayrıca T.C. Devleti de iki sene önce sormuştum. Yılda bizler için o zaman 800 lira kişi başı ödediğidir. Türkiye’de nokta taraması yapılsa ve iki bin yıl derinlere inilse hiçbir zaman böyle yaşlılara karşı saygı dışı davranılmamıştır.
Öbür tarafta Corona Virüs sebebi ile Çanakkale Valiliği’nin oluşturmuş olduğu ‘’Vefa Destek Grubu’’ Nisan – Mayıs – Haziran 2020’de bizlere uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlara (sokağa) dışarı çıkma kısıtlaması uygulandığı ve bizlerin her türlü hizmeti en kibar ve en küçük bir tereddütte maruz kalmadan yerine getirmişleridir.
Ramazan Bayramı arife günü TRT haber Çanakkale muhabiri Sayın Altuğ Acer ilgililere bayramda da göreve devam mı? diye sorulduğunda; yaşlılarımıza hizmet hususunda bizler için bir fırsat doğmuş bundan büyük bir bayram mı olur. TRT’nin ana haber programlarında haber olarak yayınlanmıştır. Temmuz ayının ilk haftasında 65 yaş üzeri olanlar için her gün saat 10:00 – 18:00 sokağa çıkma izini sebebi ile 112 Vefa Hizmet Grubu’nun önemli bir kısmının görevi sona ermiştir. Kronik hastalıkları olup ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlılara ani rahatsızlanacak olanlar ve acil vakalar için 112 Vefa Destek Grubu’nun Cumartesi, Pazar ve Kurban Bayramı demeden 24 saat göreve halen devam ediyorsunuz. Sizler yaşlılarımıza en iyi hizmet vermek için kendini bu kutsal göreve adamış hakiki vatan evlatlarısınız.
Allah sizlerden razı olsun.