.

Kadınlar Voleybol 1. Ligi sezonu bitti. Sezon temsilcilerimiz için güzel geçti diyebiliriz Çanakkale temsilcileri Kale 1957 sezonu 61 puan ile birinci sırada bitirdi. Çanakkale Belediyespor ise ligi üçüncü sırada ve 43 puanla tamamladı.
Sezonu birinci sırada tamamlayan Kale 1957 bir yenilgi tamamladı. Nazar boncuğu olacak tek yenilgisini de kendi evinde lig ikincisi Sarıyer Belediyesine 3-1 lik skorla almıştı. On üç maçını 3-0, altı maçını 3-1, iki maçını da 3-2 kazandı. 64 set kazanırken sadece 13 set kaybetti. Çanakkale Belediyespor   sezona deplasmanda Sarıyer Belediyesine 3-1 lik skorla yenilerek başladı.  On dört maçı kazanırken, sekiz maçtan yenilgiyle ayrıldı. Dokuz maçı 3-0, dört maçı 3-1, bir maçı 3-2 kazandı. İki maçı 2-3, dört maçı 3-1, iki maçı da 3-0 kaybetti. Çanakkale Belediyespor için bazı maçlar akıllara kazındı bence. İkinci yarının kritik maçında lig ikincisi Sarıyer Belediyesi maçı var ki sonucuna yanmamak elde değil. Maça fırtına gibi başlayan Boğazın Sultanları ilk iki seti mükemmel bir oyunla kazandılar. Üçüncü set ise başa baş gidiyordu. Hatta seti ve maçı kazanmaya yakın taraftılar. Ama setin sonlarında gelen basit hatalara, hakemlerin birkaç yanlış kararı da eklenince maçın kaderi biranda değişti. Sadece üçüncü seti vermekle kalmamış maçtan da 2-3 yenik ayrılmıştık. Salonda nerdeyse kimse bu skora inanamıyordu. Haybeden verilmiş bir maçtı. Hatta üç puan kazanabileceğimiz bir maçtan rakibe hediye edilmiş iki puan ve yenilgi vardı. Bir de deplasman da ki Edremit Belediye maçı da gerçekten hatırlandıkça üzülmemiz gereken bir maçtı. İlk seti, setin başında konsantreolamadığımız için geriye düşmüş sonradan toparlamıştık. Ancak ucu ucuna seti kaybettik. Sonraki setlerde adeta rakibe soluk aldırmadık öne geçtik. Dördüncü seti ise yine o rehavete kapılma alışkanlığı ile rakibe hediye ettik. Maç final setine kaldı. Final setinde sayı avantajıyla önde iken, yine basit hatalar yaptık. Rakibi hafife aldık 1-3 kazanacağımız maçı 3-2 kaybettik. Acısıyla tatlısıyla sezon bitti peki bundan sonra ne olacak. Sezon maçlarında ligi ilk dört içinde bitirmek amaçtı.  Çanakkale’mizin iki temsilcisi de bunu başardı. 1. Lig A Grubunu başarıyla ilk dört içerisinde tamamladılar.
B grubunda ise sezonu 63 puan ve bir yenilgiyle İlbank birinci sırada bitirdi. Kuzeyboru yine tek yenilgi ve 62 puanla ikinci sırada tamamladı. Grubu üçüncü ve dördüncü sırada Mardin Büyükşehir Başakspor ve Nevşehir Belediyespor tamamladı. Statüye göre A ve B gruplarında sezonu ilk dört içerisinde tamamlayan takımlar federasyonun belirlediği Bursa’ da iki grup halinde turnuva maçları oynayacaklar. Turnuva gruplarında, sezondaki gruplarda 1 ve 4. sıradaki ekiplerle diğer grubu 2. ve 3. sırada tamamlayan ekipler tek devre usulü turnuva maçları oynayacaklar. Bu grupları ilk ikide tamamlayanlar final grubuna yükselecekler. Final grubunda ise turnuva gruplarında ilk ikide yer bulan takımlar tek devreli usulü turnuva maçları yapacaklar. Final grubunu ilk iki de bitiren iki takım Venüs Sultanlar ligine yükselecek. Buna göre gruplarını ilk dört içerisinde bitiren temsilcilerimiz statüye göre yarı final grupların da farklı gruplarda yer alacaklar. Buna göre Çan ekibi Kale 1957 sezonu A grubu birincisi olarak bitirdiği için 1. grupta yer alacak diğer rakipleri ise B grubunu ikinci ve üçüncü sırada bitiren Kuzeyboru ve Mardin Büyükşehir Başakspor olurken dördüncü takım A grubunu dördüncü sırada tamamlayan Boluspor olacak. Çanakkale Belediyespor ise 2. grupta yer alacak. Bu grupta A grubunun ikincisi Sarıyer Belediyesi ile B grubunu birincisi İlbank ve dördüncüsü Nevşehir Belediyespor ile turnuva maçları yapacak. Temsilcilerimizin yarı final turnuva maçlarında başarılar diliyorum. Her iki takımımız da   gruplarında ilk ikiye girerek final grubuna yükselmesini Final maçlarında da yine ilk ikide bitirerek Venüs Sultanlar Ligine el ele beraber çıkmalarını canı gönülden istiyor, sonsuz başarılar diliyorum.