Çok aziz ve kıymetli okurlarım. Şu an gazetede üç ay sonra 84 yaşıma girmeme rağmen bu ülkede yaşadığım acı gerçekleri hiç unutmadım.

 

  1. Tarafsız olarak sizlerin de hak vereceği şekilde hür irademizi sunuyorum.
  2. 08-08-2023 Salı ev telefonum çaldı. Bir bayan 2024 31 Mart 2024 seçimlerine namzet aday olarak katılmam hususunda 10 dakikadan biraz fazla olabilir dediler. Tamam dedim ve hala aktif görevde olan Sayın Ülgür Gökhan beyin yöneticiliğinin anne babası Ezine’den Sayın Nuri Köseoğlu’ndan geldiğini nasıl ki para, mal, mülk, miras olarak geliyorsa yönetimciliğinde miras olarak devir olduğunun Sayın adı geçen için bir belgedir.
  3. 1953 yılında babamın deri işleri dolayısı ile Uzunköprü’den Ezine’ye taşındık. 1954 ortaokulu Ezine’de bitirince babamın debbağlık işine başladım. 1960’lı yıllarda Ezine peynirinin Türkiye markası olarak tescillenmesini Sayın Nuri Bey Edirne’den taa Manisa’ya kadar olan beldelerin Yugoslavya’dan Romanya, Polanya, Macaristan vs. bölgelerinden gelen kaşar peyniri tulum vs. süt ürünleri ustalarını Ezine’de topladığını abilerimizden öğreniyor idim. Yine Adapazarı’ndan kaşar ustası vs. gelmiş deniyordu.
  4. Bir gün 20 yıl kadar oluyor. Seyit Onbaşı camiinden Cuma Namazı çıkışında Ezine Kızılköylü Mustafa Bayraktar abi ile buluştum. Yeni belediye başkanının Nuri Köseoğlu’nun torunu olduğunu öğrendim. Adı geçen kardeşi ile Ezine’den İstanbul’a – İstanbul’dan Ezine’ye nakliye işleri yapıyordu. Haftada iki gün seferlerinde İstanbul’a Ezine kaşarı taşıdığını İstanbul zenginlerinin bu kaşarları tercih ettiğini anlattı.
  5. Sayın Ülgür Beyin baba tarafı da Bayramiç süt ürünlerinden imiş. Dini olsun din dışı olsun ve tiyatro gibi kültür varlıklarına büyük destek olduğunu ayrıca ilimizin çok ileri derecede nüfus hareketleri bilhassa ÇOMÜ her yıl kontenjan artışları vs. için halk otobüsleri olsun birçok alanda başarılı olduğunu ikametgahım Esenler’de kırsala yakın. 20 yıldır pencerem açık olduğu halde çok nadir sivrisinek rahatsızlığım olmadı. Sularımız çöplerimiz ve diğer birçok hizmetlerde şikâyetlere maruz kalacak problem yaşamadık. Yöneticiliğin en büyük özelliği adam yürürken ayağını taşa çarpsa demir çubukla saldırıya geçer. Başkanımız o anda pamuk çuvalı olur. Beş ay kadar önce sevgili annesi vefat edip Necippaşa camiinden kaldırılıp eski mezarlığa kadar çok uzun bir konvoy meydana geldi. Helal olsun motorize trafik bütün caddeleri tuttu yeşil ışık yansa da açılmayıp konvoy kesilmedi. Bende onları takip ettim. Dönüşte bir araca bindim. Genç şoför adının sanırım Turgay olduğunu söyledi. Ben Sayın Hale Gökhan hanımın emrindeyim. Amirim odur dedi. Genç bayan sponsor çalışmalarının başkanı imiş. Anketçi bayana genel seçimlerde Devletimin yanında Belde seçimlerinde Ülgür beyin yanındayım dedim. anketçi bayan teşekkürlerini sundu. Her şeyin hayırlısı olması temenlilerimle.