Sayın okurlarım henüz 83 yaşında olup, ilimizin onur ve gururları olarak arada bir yazıyorum en son İÇDAŞ’I yazmıştım.

 

  1. Sadece ilimizin değil aynı zamanda ülkemizin onuru ve gururu demiş olup, bu hususları dile getirmek benim için en büyük ibadet olur demiştim. AKÇANSA çimentonun ham maddesi çok güçlü mineralleri sayesinde Avrupa’nın en tutulan çimentosu olduğunu İspanya’da boşaltım depoları olduğunu yazmıştım. Çan Seramikleri sahibi Sayın İbrahim Bodur anısına olarak ilimiz ve Balıkesir’de ki hizmetlerini ayrıca 2 yıl önce ve daha sonraları ilimizin uyuyan güzeli borsaya korte olmuş 81 vilayet içerisinde BB unvanını almış birçok ilimizde dahi borsa da işlem gören şirketi yok iken Dardanel Gıda ile Akçansa çimentonun uzun yıllardan beri borsada işlem gördüğünü ayrıca Dardanel Önen Taşın yönetim kurulu başkanı Mehmet Önen Taş ülkenin saygın ekonomist dergisine vermiş olduğu bilgileri AR-GE olarak yapılan çalışmaları bilhassa bayan ağırlıklı üç bin kişiye istihdam sağlayarak ve her geçen gün ürün çeşitlerini arttırarak ilimize ve ülkemize büyük maddi kazançlar sağlayıp ürettiği proteinli gıdalar ile dağlarda görev yapan ordu mensuplarımıza hazır gıda sağlamaktadırlar. En mühim görevi yerine getirmektedirler.
  2. İSO ikinci 500’de 3 adet Çanakkale firması sanayi odalarının büyük başarıları ve kalkınmada en başarılı sanayi olup İSO 2020 ve İSO 2021 yılları ülkemizde bulunan 500 şirketinin üretiminden satışlara yüzde yetmiş yedi buçuk artmış ikinci 500 de ihracatı yüzde otuz beş onda dört artarak on üç buçuk milyar dolar olup yüz otuz yedi yeni şirketin dahil olup, ilimizden Kalekim Kimyaevi Maddeler San. Tic. Aş. 95. Sırada Dardanel Gıda 123. Sıra Altınkılıç Gıda Süt San. Tic. Aş. 254. Sırada yer almış olduğudur.
  3. Müteahhitlerimizin imal ettikleri binaları her zaman tam ölçülü ve Ezine yolu üzerinde ki dağlarda çok güçlü mineralli (öyle deniz kumu dere kumu değil) ham maddeli çimento karma makineleri ile binalarda kullanılmakta ve imalat iş yerlerinde laborant çalıştırılmaktadır. İlimiz son zamanlarda iki deprem geçirmiş olduğu halde binalarımızda en küçük bir çatlak dahi bulunmamaktadır.
  4. Bunun yanında diğer esnaflık, aşçılık, otelcilik vs. gibi iş yerlerimizde halkımıza çok büyük hizmetler vermektedirler. Pazar yerleri esnaflarımız da ilimize çok güzel hizmetler vermektedirler. Çokları küçük bir alışveriş karşılığında dahi Allah bereket versin demeleridir. Her geçen gün üretimlerini arttırarak sebze meyve vs. üretimlerini arttırarak en güzel şekilde pazarlamaktadırlar. Peynircilik son derece gelişmiş olup, çevre kasabalardan da ilimize gelerek pazarcılık yapılmaktadır.