Saygı değer kıymetli okurlarım mümkün olduğu kadar gerçekleri yazıyorum.

 

  1. Ülkemiz çok tehlikeli geçitlerden geçti. Bende bu acı gerçekleri dile getirmeye çalışıyorum. Şu an çok güçlü bir TC Devleti var. 1960-1970’li yıllarda müfettişler geliyorlardı. Teftişleri ben veriyordum. Sayın SSY Baş Müfettişi öneri olarak bir zaman kullanılan cam enjektörlerin metal kısımları biriktirip Bursa ana depodan herhangi bir sebeple geleceklere teslim edilip hazineye katkı sağlanması. Gökçeada daha önce sağlık merkezi olup, şu an Devlet Hastanesi olmuş. 4 cm kalınlığında ki mevcut teftiş defterinde mevcuttur. İşte yıllar öncenin belgesi.
  2. En geç beş sene önce idi. Sanırım o yıl patates soğan fazla ekilmiş okullara evlere ziyan olmasın diye dağıtılmış ve muhalefet partileri çok güzel bir tenkit ‘’patates artı soğan güle güle Erdoğan ‘’ slagonu çok tutulmuştu. Herkesin ağzında.
  3. Bende hayali olarak bu olayı şöyle yorumladım. ‘’Dedim henüz öyle bir niyetim yok ama bu da bir hizmet olsun. Bir dudağı yerde bir dudağı gökte sorgu sual meleği karşısına çıkmışım. Elinde ağaç tokmak etrafı boks eldiven maddesinden sarılı bana dedi patates artı soğan devamı dedi. Allah razı olsun Erdoğan lafım bitmeden kafaya bir tokmak abandone oldum. Atın şu melunu cehennemin Gayya kuyusuna dedi. Yavaş yavaş açılmaya başladım. Pabuç pahalı hemen yüz seksen derece dönüş sayın sorgu sual meleği kusura bakmayın heyecanlandım. Aslında ben güle güle Erdoğan diyecektim dilim kaydı der demez aferin akıllı insanmışsın. Alın bu güzel insanı cennetin en nadide yerlerine koyun dedi. Vay be siyaset ahirete de bulaşmış anında cehennemden cennetin en güzel yerine.
  4. Bir zamanlar TS müziği sanatçılarından Radife Erten koşma söylerdi. Gülsen azarlar gülmesen azarlar diye şimdilerde soğanın pahalılığından bahsediliyor. 20 lira diye soğan aslında çok besleyici bir gıda herhalde çok tüketiliyor. Ve öyle sanıyorum ki artık ikinci mahsul oluyor. Yaş hemen yeşilleniyor. Kısan bir zaman sonra hemen çürümüş. Gübreyi de artık fazla atıyorlar. 5 soğan bir kilo geliyor. Bayanlar konuşuyor menemen ikiye katlandı diyorlar. Artık ondan da mahrum kalıyoruz diyorlar. Oğlum eşi ile beraber Yalova Köprüsünden geçmişler köprü etrafında menemenciler. Hadi menemen yiyelim demişler. 600 lira ödemişler. Kızımla damat daha sonra geçecekler. Telefona bir de baksınlar birileri mesaj atmış. Aman önünden bile geçmeyin demiş. İnsanlarımız çok acayip oldu. İnsaf kalmamış bilhassa ev ve iş yerleri ama Sayın Cumhuriyet Savcıları hemen harekete geçtiler. Herkes haddini bilecek bilmeyene Devlet bildirecek. Çan çalınmıyor Ezan okunmuyor derler büyüklerimiz.