Çok sayın okurlarım hayatta öyle şeyler oluyor ki bunları sağlamak için trilyonlar sarp etsen yine de başarılı olamazsın.

 

  1. Çok sayın okurlarım hayatta öyle şeyler oluyor ki bunları sağlamak için trilyonlar sarp etsen yine de başarılı olamazsın. Kitabımız da Lokman Hekim oğluna şöyle nasihatte bulunuyor. Bak oğlum başkalarına karşı yapacağın iyilikte veya kötülük bir hardal tanesi kadar bile olsa muhakkak bir gün karşına çıkar diyor.
  2. Ondan 30 ay kadar önce Atatürk Kültür Merkezi yıkılmış ve çok daha yeni son derece modern bir binanın inşasına başlanmış. Fakat muhalefet partileri bunu Atatürk düşmanlığı Atatürk’ün ismini taşıyanlara karşı bir cephe açılmış gibi göstermeye çalışılma sonucu nihayet binanın açılışı 29 Ekim 2021 tarihinde yapılmış olup, çok modern şekilde hizmetlere sunulmuştur.
  3. Geçen sene bu akşam 1 Mart 2022 saat 20.00 de TRT müzik kanalından Atatürk Kültür Merkezinden son yılların en büyük bestakarı ve okuyucusu 1 Mart 1926 doğumlu 600 civarında bestesi olan Sayın Alaaddin Yavaşça’nın Sayın Kültür Bakanımızın tavsiyesi üzerine Devlet Klasik Türk Sanat Müziği ve Devlet Sanatçıları eşliğinde ve bu binada ilk açılış konseri tertip edilmiştir. Hatırlayabildiğim sanatçılar solo olarak İbrahim Suat Erbay, Çiğdem Yarkın, Melahat Gülses, Behir Ünlüataer, Münip Utandı ve hele adı geçenin 1999 yılında canlı okuduğu Sidide üçüncü Selim Padişahımızın SUZİDİLARA makamından ‘’ABU TAB İLE BU ŞEB HANEME CANAN GELİYOR’’ eserini okuyuşu bir harika idi. Bu eseri 70 sene kadar önce üçüncü Selim’in gözdesi filminde Münir Nurettin Selçuk çok güzel okumuştu. Anısına teşekkürler.
  4. Lokman Hekim’in nasihatinden ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17 de 11 vilayetimizi kapsayan çok büyük bir alanda ve ülkemizde yaşayan 85 milyon insanımızın altıda birini ilgilendiren çok büyük bir deprem faciası geçirmiştir. Ülkemizin başı sağ olsun. Fakat burada mesleğini kötüye kullananlar çok büyük bir araştırma sonu hileli malzeme kullanıp çok fazla can kayıplarına sebep olanlar tutuklanıyor. Hiç mi insafınız yoktu. Evet, zelzele çok büyük insanlar kaçamadılar. Anında çökmüş kum yığını bazı binalardan hiçbir canlı dahi çıkarılmamış. Birçok hakikatten insan bilirim bilhassa doktorlukta ilmini kuranı kerim ilmi ile birleştirmiş. Bundan 50 yıl kadar önce bir Nurbaki isimli kanser doktoru vardı. Mesleğini çok güzel ifade edip çok çeşitli konularda izah ediyordu. Rahman suresinin okunuşu bile değişiktir diyordu. Buna da çok değerli hocalarımızdan bazılarına rastlamıştım. Sayın Necip Paşa camiinden emekli Ömer Hoca Fatih camiinde hatimle teravih namazlarında rahman suresi ile kılınıyordu. Sonuç olarak hiçbir şey gizli kalmıyor. Orası biraz uzamış olsa da iyilikler iyilik kötülükler kötülük olarak mutlaka çıkıyor. İnşallah ülkemiz bu konuda ki bütün badireleri atlatmaya muhtekirdir.