Her zaman kadınlarımıza her yönü ile yardımcı olmaya çalıştığımdan lafımda her zaman güzelini söylediğimden Allah bizim yolumuzda olanlara biz kendimizden bir sevgi ve güzellik bırakırız diyor.

 

  1. Sayın kıymetli okurlarım her zaman kadınlarımıza her yönü ile yardımcı olmaya çalıştığımdan lafımda her zaman güzelini söylediğimden Allah bizim yolumuzda olanlara biz kendimizden bir sevgi ve güzellik bırakırız diyor. Bana da gerektiğinden fazla ilgi gösteriyorlar.
  2. Gazelin devamı devrinin en kudretli ve seçilmiş olarak Selahattin (yani Osmanlı) camilerinden görevli ezan kuran mevlit ilahileri devamlı şekilde okuduklarından gırtlakları adeta madeni bir madde ile kaplanmış gibi çok zengin ve çeşitli enstrümana dönüşmektedir. Zamanında taş plaklara hep gazeller arada bazı şarkılar vardır ki mutlaka araya bir gazel konulup öyle bağlanırdı. Şimdi öyle gazel okuyan hemen hemen hiç kalmadı. Gazelin devamı ‘’Tevhidi Kitabımı Karanımı Tanımış Olmasa İdim / Billahi Güzel Sen Benim Hüsnü İlahım Olurdun / Ey Güzeller Güzeli Sen Benim Değil Kalbimin Allah’ısın’’ bunu çoğaltabiliriz.
  3.  Evet artık kadınlarımız ellerini taşın altına sokup çok başarılı işlere dahil olmaktadır. Bilhassa daha önceleri kırsal kesim Denizli olsun Afyonkarahisar olsun bu kırsal kesim insanları yurt dışlarına çıkıp oralarda iş disiplini doğru çalışma iyi mal üretme gibi şeyleri öğrenip bu Allah’ın terbiyesi ile terbiyelenmiş insanlar Anadolu Kaplanları sınıfı unvanını da alarak üretken olup kazandıklarını da çok çeşitli dallarda bölgelerine yatırım yapmaktadırlar.
  4. 29 Ocak Pazar gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Denizli’de İş Kadınları Toplantısına katılıp Sayın bayanlarımızı dinlemişler birçoğu çeşitli alanlarda ki başarılarını açıklamışlar. Ve Sayın Cumhurbaşkanımız bayanlarımızı iş gücüne katılımlarının sayısı %27’den iktidarları döneminde %35’lere çıkarıldığını çeşitli desteklemelerle bu durumun çok daha ileri düzeylere taşıyacaklarını arz etmişler. Bütün Bakanlarımız da o toplantıda bulunmuşlardır. Kadınlarımız görevlerini tam olarak yapmanın onur ve gururu içinde adeta gözleri parlamaktadır.
  5. Ben de bayanlarımızın başarılarını bu yaşımda esprili şekilde ‘’Aheste çek kürekleri aman saçı uzun aklı kısalar uyanmasın. Uyandılar uyandılar’’ diye başlık atıyorum. Öyle devirler geçirdiler ki ninelerin fısıltıları hala kulaklarımdadır. ‘’Kız evlat doğdu mu dört duvar ağlarmış’’ denirdi. Ay ne güzel maşallah denildiğinde kendi değil kaderi güzel olsun denirdi. Ayrıca büyükler cennet kocaların ayaklarının altındadır. Dövse de sövse de saygını eksik etmeyeceksin denirdi. Artık o günler çok geride kalıyor. Sağlıklı ve mutlu günlere…