Çok aziz ve kıymetli okuyucularım bir ara Sayın Turgut Özal zamanında bir köşe dönme hastalığı meydana geldi ki hadi bakalım köşeyi döndünüz.

  1. Çarşıdayım geliyorum biri hadi bakalım köşeyi döndünüz diyor. Meğer daha önce üzerinde döviz yakalanmış biri hüküm giymiş 2 ay hapis olarak yatacak paraya çevrilmiyor. İstediği cezaevinde talep ettiği takdir de böyle bir kanun. Adayı tercih etmiş sağlık merkezine tedavi için getirmişler. Dr. Bey rica ediyor. Dr. Beyde tamam yatırıyor. Dairemize o zaman siyah beyaz bir TV. aldı. Ama aileni de kiralık bir ev tuttu. Gününü doldurdu ama kapalı cezaevi hükümlüsü olunca devamlı gece gündüz 2 nöbetçi asker. Açık cezaevi hükümlüsüne yok arada bir ilçe jandarma komutanı astsubay gelip Dr. Beye müdahale ediyor. Şu kadar yerde nöbet yerim var askerlerim yetmiyor niye yatırıyorsun diyor. (aslında kaçacak değil o zaman nöbet bekletme daireler arası o kadar çok münakaşalar oluyor ki) Dövizci kalan günlerini tamamladı.
  2. Bozcaada’da yazın 3 ay kadar kalıyoruz. Çarşamba günleri pazarı oluyor. Bir bayandan patates, soğan alacağım. Sordum, Ezine’den mi geldiniz Küçükkuyu’dan akşam geldik dedi. Ee, dedim 4 çuval patates 4 çuval soğan sizin pansiyon paranıza yetmez deyince ah be amcacım sen çok safsın. Herkes Özal zamanında köşe oldu. Dört köşe olanlar oldu, sen gariban kalmışsın 25 kuruşu arıyorsun dedi. Biz kamyonete bir namazlık yayıp yattık mı en güzel milyon yıldızlı olur. Bir soğanı yumrukla kırıp sen bizim soğan ekmek ne kadar iştahlı yediğimizi görsen eve gidince hemen soğan ekmek yersin dedi. Öyle bir özenirsin ki dedi. Eh genç bayan dedim Allah öyle yaratmış bize öyle öğrettiler. Yarın ahirette 5 kuruş borçlu kalsan adam senden imanını isteyecek deyince eh sende haklısın dedi.
  3. Benimde meğer değişik bir köşe gazete köşesi nasibimde varmış. 7 Temmuz 2020’den itibaren yazılarım çıkıyor. Bir şey sormak için Boğaz Medya İşte Çanakkale Gazetesi’ne uğradım. Teklif edildi. Meğer her karşılaştığım insan benim için ayaklı bir kütüphane imiş. O kadar çeşitli mevzular çıkıyor ki bende bazen hayret ediyorum. Allah her konuda kısmetini nasip ediyor. İnsanlar insanlardan çok şey öğreniyor. Her canlıda muhakkak haktan bir nişane vardır, diyor kitabımız ama nişanelerde farklı farklı oluyor. İşte bunları araştırıp kullanırsan çok güzel köşe yazıları doğuyor. Benimde konularım daha çok lafın güzeli. Tebessüm, karşıdakine değer vererek konuşma sayın okurlarım inşallah her zaman sizlerle hoş sohbet konuşmalarına.