Muhterem okurlarım bugün 28 Eylül 2022 Çarşamba geçen hafta Gömeç’te açık hava alanında gerçekleştirilen alaturka akşamları.

 

  1. Bu gece Sayın Mine Geçili ve İsmail Özkan eşliğinde Balıkesir Merkez Karesi açık hava bahçesinde Kuvayı Milliye’nin kuruluşunun 100. Yılını anma programı olarak saat tam 22.00 de TRT müzik programında Sayın Mine Geçili bu gece çok daha gerek elbisesi ve gerek saçlarını daha değişik bir modelle programa birinci sürprizlerimiz Balıkesirli yılların sinema oyuncusu Tamer Yiğit’in misafir olarak eşi ile en önde Sayın Vali Sayın Başbakanın yer aldığı protokolde ayağa kalkarak halkı selamlaması ve büyük alkışlarla alkışlanması ve yine sürpriz sanatçımız ve yine Balıkesir kökenli Sayın Müşerref Akay’ın sahneye daveti ve saz heyetinin muhteşem bir nihavent taksiminden sonra Sayın Zeki Müren’in besteleyip de kendisinin okuyamadığı ve 24 Eylülde adı geçenin 26. Ölüm yıldönümü münasebeti ayrıca perdeye Zeki Müren’in çok canlı fotoğrafı yansıyor.
Gece kirpikli kadın aşkımıza siyah bakma
Zaten yakanlar yakmış bir alevde sen yakma
Beyaz papatyalar tak at o siyah gülleri
Sensiz nefes alamam
Beni bana bırakma şarkısı ile öyle bir pozitif atmosfer var ki arada seyircileri gösteriyor. Arada Sayın İsmail ey Tamer Yiğit’ten Türkan Şoray’la Fatma Girik ve bazı bayan sanatçılarla çevirdikleri filmlerden parçalar gösterip arada filmlerde okunan şarkıları gerek Mine Hanım gerek İsmail Bey bir anı olarak o şarkıları okuyor. Sayın Müşerref Hanım şarkılar okuyor. Yine anons üzere genç bir sanatçı Türk Halk Müziği ağırlıklı şarkılar okudu. Zeynep İlhan Hanım elbisesi adeta bir sanat harikası idi.
  1. Dört sanatçı bazen solo bazen hep birlikte tebessümler ile şarkılara devam ederken Müşerref Hanım bir göçmen kızı olup Susurluk’ta ikamet edip Tamer Yiğit ile çevrilmiş filmleri olup, tam bir aile dostu olduğunu Sayın Başkan Yücel Yılmaz Beyinde Susurluklu olduğunu ayrıca İsmail Özkan Bigadiçli olduğunu ve Tamer Yiğit’inde Bigadiçli olup yakın akrabalıkları olduğunu. Bir ara Tamer Yiğit sahneye davet edildi. 186 film çevirdiğini ayrıca 10 adet dizi filmde oynadığını şuan 80 yaşında olduğunu eşi ile 55 yıllık evli olup, hayatlarından memnun olduklarını bahsederken arada seyircileri de gösteriyor çok kalabalık ve böyle bir açık hava konserini özlemiştik. Her şeyin bir sonu olduğu gibi çiçek takdimleri sunulmak üzere Sayın Vali Hasan Şıldak Sayın Başkanı ve aynı zamanda yağlı pehlivan güreşlerinin sanıyorum Türkiye temsilcisi her zamanki sempatik hali ile ve Sayın Tamer Yiğit’in son derece ustalıklı çiçek orijinallerini takdim ederek son buldu. Aslında sabaha kadar devam etse sıkılmayacak ve saz heyeti de son derece başarılı idi. Nice Alaturka akşamlarına selamlar.