Bugün 9 Ağustos 2022 sayın okurlarım son derece DİKKAT DİKKAT DİKKAT 107 yıl önce bugün Türklüğün son günü olup, coğrafyadan tamamen silineceğini bütün göstergeler bunu gösteriyordu.

 

  1. Herkeste buna inanmıştı.
  2. 18 Mart 1915 denizde büyük mağlubiyete uğrayan düşmanlarımız aynı yıl karadan 25 Nisan Pazar günü çıkarma yapacağı bölgeleri çok kuvvetli top atışları ile orada belini bükecek doğrultacak bir canlı kalmadığına kanaat getirilerek çıkarma başlatılmış ve Türk ordusunun tamamen imhası ile coğrafyadan silinecekti.
  3. 6 Ağustos kanlı sırt müthiş top atışları ile Türklere çok büyük kayıplar verdirildi. Sayın komutan Emin Çöl şehidin kefeni kanlı giysisi oldu. Türbesi de şehitliktir. Uğrunda can verdiği yurdunun yüzbinlerce kilometrelik oranına göre iki avucunu açıp otuz santim karelik bir yerdir. Nasıl mı? Kanlı sırtın Cemal bey deresinde, Kanlı sırtın Mersin deresiyle Karayürek deresinin kavuştuğu yerde 50 metre kadar uzunluğunda bir boy kadar yüksekliğinde üç hendek olup, binlerce insan cesetleri siperlerden çıkarılarak kanlı elbiseleri ile toplu halde bu çukur kabirlere yerleştiriliyor. Üzerlerine toprak atlıyor. 6 Ağustostan sonra ben gördüğümde iki hendek dolmak üzere idi. Akşama dek şehitler istif edilip üzerleri topraklanıp ertesi günkü şehitler konuluyordu. Düşmanlar 6 Ağustostan itibaren Anzak cephesine Anafartalar cephesine yine kuvvetler takviye edip üç koldan sarıp tamamen imha edilmek üzere hazırlanan plan 9 Ağustosun ilk saatlerinde yeni kurulan Anafartalar grubuna Kocaçimen Conk Bayırı birlikleri bağlanmış olup tek cephe komutanlığına Albay Mustafa Kemal getirilmiştir. Hiçbir avantajı yok yeni birliklerde takviye edilemiyor. Dört gündür savaşan birlik gecenin zifiri karanlık oluşu ve göğüslerinde ki iman ile kırmızı mercimek çorbası içilip savaş düzenini sağ ayakları biraz önde tüfeklerine takılmış süngüleri saat tam 4,30 biraz sonra aydınlığın başlayacağı an.
  4. Şimdi İngiliz Savaş Muhabirinin naklettikleri:
Türkler yeri göğü inleten ALLAH ALLAH sesleri ile korkunç bir saldırıya geçtiler. Bizimkiler silaha bile saldıramadan mağlup oldular. Tek tesellimiz Şahin Tepesinde Yeni Zelandalıların hazır tuttuğu 10 kadar makinalı tüfekten çıkan mermiler ve tüfeklerin namluları kızarıncaya kadar Türk askeri ne zayiat vermiştir. Komutan Birdvood isimlerini saydığı dört generalimiz ile on üç bin askerimiz ırkının verdiği kahramanlıkla boğaz boğaza mücadelede terki hayat oldular. Elmayı tuttuk avucumuzun içine aldık fakat karşımıza bir Mustafa Kemal çıktı Conk Bayırı tepesi bu kadar kayba değerdi.
Yorum: 10 Ağustos 1915 Türk milletinin mukadderatı çok ağır bedel karşılığı devam olup, şehitlerimizle birlikte ülke sana minnettardır. Atam her sene coşku ile kutlanmaktadır.