Maalesef Türkiye’mizin her türlü başarıları diğer zengin G-7 ülkeleri gibi ülkelerin dahi bu corono virüs hastalığından dolayı çok çeşitli sıkıntı ve mağduriyetli adeta acizlik durumlarına...

  1. Maalesef Türkiye’mizin her türlü başarıları diğer zengin G-7 ülkeleri gibi ülkelerin dahi bu corono virüs hastalığından dolayı çok çeşitli sıkıntı ve mağduriyetli adeta acizlik durumlarına düştükleri halde yine de Türkiye’mizde alınan her türlü kararlar neticesi çok az mağduriyetleri yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız tam bir milli takım antrenörü gibi görevinde değil hatta ıskalayanları bile kapı önüne koyuyor. Yorulanları değiştirip dinlendiriyor hedef=düşük faizle işletme kredileri üretim, üretim, üretim. Yıllar önce gelen bir aylık rotasyon görevli Sayın Op. Dr. Beyler Necdet Bey Japonya volkan patlamaları sonucu meydana gelmiş bir ülke her ihtiyacı dışa bağımlı. Elektronik mesleği geliştirilip 80 yaşındaki vatandaşı dahi bir şey üretip ucuza maliyetle dünya piyasalarına hakim olmuşlar diyor. Bunlar benim için teşvik edici oldu. Hal başımı limon suyu ile tararım katiyen dökülmüyor. Hala kravatımı takarım bu mesleğime yani TC Devletinden memur emeklisiyim mümkün olduğu kadar iyi giyinirim. Bu benim için bir ibadettir. Nasip oldu iki seneye yakın Çanakkale’mizin saygın mahalli gazetelerinden ‘’İşte Çanakkale Boğaz Medya’’ da köşe yazarıyım. Neyse hakikati yazarım. Hiçbir şeyi mübalağa etmem.
  2. 2021 yılında ‘’Borsa İstanbul’a’’ 52 adet hatırı sayılır şirket dahil olmuş ve piyasalara 22 milyarlık fon yaratmıştır. Şirketler hisselerinin belirli bir kısmını halka (kamu kurumlarına) arz ederler devamı için ucuz veya bedava kredi temin ederler. Ayrıca şirketler borsa uzmanlarınca evveliyatı şimdiki zaman sermayesi iyice incelenir o şekilde borsaya dahil olur. Ayrıca yakın bir zamanda uluslararası finans merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Para piyasaları TC Merkez Bankası Hazine ve Maliye Bakanlığı B.D.D.K. ‘’Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’’ Sermaye Piyasaları Kurumu vs. son derece bir uyum içinde tam bir disiplin içinde görevlerini yapmakta olup krizlere asla müsaade edilmemektedir. Edilmeyecektir çok önemli.
  3. Corono virüs olsun, anarşiye karşı mücadele olsun ülkemiz ne büyük masraflara mazhar olduğu halde çok başarılı çalışmaktadır. Kısıtlamalara göre yine turizmde 24 milyar dolar gelirimiz olmuş. ayrıca şirketler mesela Borusan Boru 250 milyar dolarlık güneş ve rüzgar enerjisine yatırım yaptık diyor. Buna bağlı diğer şirketler kimse kara propaganda yapmasın. Akılcı düşünenlere selam olsun. İnşallah çok yakında zamanda hayırlı günlere kavuşuruz.