Hafta sonu Anafartalar spor salonu çekişmeli bir maça ev sahipliği yaptı.

Voleybol kadınlar ligindeki temsilcimiz Çanakkale Belediyespor Eskişehir’ in Voleybol Kadınlar 1. ligindeki iki temsilcisinden biri olan Mihallıçık Sporu konuk etti.
Maçla ilgili detayları yazmadan Anafartalar spor salonu tribünlerinin maçta nerdeyse boş oluşuydu. Çanakkale gibi bir Voleybol kentinin şehrin takımının maçı olduğu bir günde tribünleri boş bırakması gerçekten çok üzücü ve düşündürücü. Zira Venüs Sultanlar Ligindeki en iddiasız maçında bile tribünlerin büyük ölçüde dolduğu o güzel günlerden böyle bir maça evrilmek voleybol şehri Çanakkale’ye gerçekten yakışmıyor. Takımın hangi ligde olduğu değil onun desteklenmesi ana gaye olmalı bence. Ama burada tüm sorumluluğu seyirciye yıkmakta haksızlık olur. Maalesef takım seyirciye heyecan vermiyor. Takımın inişli çıkışlı performansı da seyircinin ilgisine etki tepkiyi refleksi oluşturuyor.
 Maça birkaç dakika gecikmeli geldiğim için maç öncesi olmasını arzu etmediğimiz nahoş bir olay olmuş. (Basın tribünündeki arkadaşlardan öğrenebildiğim kadarıyla) Eskişehir Mihallıçık spor yöneticileri protokol tribününde kendilerine kıyı köşe bir yer gösterilmiş. Onlarda doğal olarak misafir takımın yöneticileri olduğu genel teammüller gereği önde ve ev sahibi yöneticilerinin yanlarında yer talep etmişler. Bu arada küçük bir problem yaşanmış. Allah’tan Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın böyle yakışıksız şey olmaz diyerek olaya müdahalesiyle sorun çözülerek misafir takımın yöneticileri Başkanın yanında misafir edilerek sorun çözülmüş.
Maça gelince,  ilk set Çanakkale Belediyespor’ un rakibine göre  daha iyi oynadığı ama bana göre vasat bir oyunla, ilk seti 25-19 kazanarak maçta skoru 1-0’a getirdi. Set arasında Vedat Hoca adeta takımın maçtaki gidişatını görmüşçesine oyuncularına fazlasıyla ikazda bulundu.
Bu arada protokol tribününün basın tribününe yakın bölümünde maçı heyecanla izleyen bir bey dikkatimi çekti. Maçla birlikte bu beyefendi yi de izlemeye başladım.  Misafir takımın oyuncularına sürekli bir şeyler tarif ediyor işaretler veriyordu. Hatta kenardaki yedek oyunculara ikazlarda bulunup saha içine mesajlar göndermeye başladı.  Kulak misafiri olduğum bölümlerinde Çanakkale Belediyespor’ un saha içindeki açıklarını söylüyor ne yapmaları gerektiğini kimi zaman fısıltıyla kimi zamanda belirgin şekilde söylüyordu. İşin ilginç yanı set esnasında Belediyespor’ da gördüğü açıkları eksikleri kullanan rakip takım oyuncuları ikazları uydukça misafir takım kendine geldi. Belediyespor’ un 5 sayılık serisinin ardından misafir takım yavaş yavaş sete ortak olmaya başladı. Hatta 5-1 lik sayı farkı terse dönüp 5-7 haline dönüşüverdi. Çanakkale beklediğimiz ve özlediğimiz oyundan çok uzaktı hatta aldığı sayıların birçoğu misafir takımın basit hatalarıyla gelen sayılardı. Tribündeki beyefendinin şurası zayıf oraya oynayın dedikçe, misafir takımın sayıları oradan geldi.  Üstüne bir de temsilcimizin servis hataları da sete tuz biber oldu. Maalesef set 22-25 sona erdiğinde konuk ekip setlerde eşitliği sağladı.
Set arasında beyefendiye yakından baktım yüzü çok tanıdıktı. Ama gene de emin olmak için yanına giderek kendimi tanıtarak kim olduğunu merak ettiğimi tanışmak istediğimi söyledim. Kendisi takımın başına yeni geldiğini ama görevi teslim almadığını şu an takıma destek olduğunu söyledi. Kendisinden ismini hatırlatmasını rica ettim sağ olsun ismini söyleyince hemen hatırladım. Türkiye’den bir süre uzak kaldığı için biran hatırlayamadığımız Bülent Karslıoğlu Hocaydı kendisi.
Bilmeyenler için yazayım Bülent Karslıoğlu aslında voleybol camiasının yakında tanıdığı bir hoca. Bir dönem PTT’ yi de çalıştıran Bülent Hocayı Polonya liginden ve uzunca süre kaldığı Azerbeycan liginde çalıştırdığı takımlardan tanınan bir hoca. En son Arnavut liginde Partizan takımını çalıştırması aklımızda kalan.  Bülent Karslıoğlu oldukça tecrübeli bir hoca.
 Bülent Karslıoğlu Hocanın Çanakkale Belediyespor, Mihallıçık Spor maçında konuk ekip hesabına yardımcı olması maçı okuyup doğru hamlelerle tribünden misafir takımı yönlendirmesi rakip oyuncuları maç havasına sokması temsilcimiz adına şanssızlıktı bir bakıma. Ama temsilcimizin saha içindeki performansı da eleştirmemizi gerektirecek kadarda yetersiz ve kötüydü bence.
Ama sanırım temsilcimizin bu maçı biraz hafife almasına sebep misafir ekibin lig sıralamasındaki sıkıntılı yeri takımı rehavete soktu. Üçüncü ve dördüncü setlerde rakip takımın etkili ataklarına tek başına karşı koyup savaşan kişi libero ‘’Atom Karınca’’ Şule’ ydi. Ama Şule’nin mucize kurtarışlarına, yoğun çabaları da maçın skorunu değiştirmeye yetmedi. Maçın diğer setleri de adeta ikinci setin birer kopyasıydı. Diğer setlerdeki sonuçlar 2.sette olduğu gibi maç misafir ekibin 22-25 lik skorlarıyla 1-3 Mihallıçık Sporun galibiyetiyle sonuçlandı.
Bundan sonraki yazılarımda, temsilcimizin en azından evindeki maçların da Belediyespor’ un galibiyetlerini yazmak ve arzuladığımız Venüs Sultanlar liginde onları tekrar görmek dileğiyle.