İcra borçlusu olan kişilerin yakınlarının son dönemde sıklıkla alacaklının vekâlet verdiği hukuk büroları tarafından arandığını görmekteyiz.

İcra borçlusu olan kişilerin yakınlarının son dönemde sıklıkla alacaklının vekâlet verdiği hukuk büroları tarafından arandığını görmekteyiz.
Peki ya borçtan dolayı borçlunun amcası, dayısı, yeğeninin aranması ve borçlu ödemiyorsa siz ödeyin denmesi hukuka uygun mu?
Borçlunun yakınlarının aranması kişisel veriler açısından ihlal oluşturur mu?
 
Şöyle ki; konuyu Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) kapsamında ele aldığımızda borçlunun yakınlarına borçlunun borcuna ilişkin bilgi verilmesi kişisel verilerin ihlalini ortaya çıkarır.
Borçlunun da, çağrıyı alan kişinin de bu konuda şikâyetçi olma hakları vardır.
Borcun tahlisi için yapılan bu aramalar hukuk düzenine aykırılık oluşturmaktadır.
 
Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nunda “Kişisel verilerin veri sorumlusu bir avukat tarafından kısa mesaj yoluyla üçüncü kişilere ifşa edilmesi hakkında” 14.01.2020 tarihli kararında, bankaya olan borcu sebebiyle icra takibi başlatılan bir borçlunun borcunu tahsil etmek amacıyla yakınlarını arayan avukatlık ofisine idari para cezası verildiği görülmektedir.
 
Bu tarz durumlarla karşılaştığımızda arayan kişiye Kişisel Verilerin Korunması Kanununa aykırı bir davranış sergilediği hatırlatılmalı ve kişisel verilerinin silinmesi için talepte bulunulmalıdır.
Aramalar devam ettiği durumda Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na şikâyette bulunabilirsiniz.
 
Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na şikâyette bulunmak için de öncelikle veri sorumlusundan verilerin nasıl işlendiğine ilişkin bilgilendirme talebinde bulunulmalıdır.
Veri sorumlusunun bu talebi yerine getirmek için 30 günlük süresi bulunmaktadır.
Bu süre içinde gelen yanıt ile birlikte Kişisel Verileri Koruma Kurumuna veri ihlali yapıldığına ilişkin şikâyette bulunabilirsiniz.
Kişisel verileri koruma kurumu da bu bildirim ile veri ihlali olup olmadığını tespit edecek, gerekli işlemleri yapacaktır. Eğer kişisel verilerinizi ihlal ettiğini düşündüğünüz veri sorumlusuna verilerin nasıl işlendiğine ilişkin bulunduğunuz talep 30 gün içinde cevaplanmazsa şikayetinizi doğrudan Kişisel Verileri Koruma Kurumuna yapabilirsiniz.
 
Unutulmamalıdır ki; yakınlarınız da olsa kefalet ilişkisi olmadığı sürece kimsenin borcundan sorumlu olmadığınız gibi bu konularda aldığınız telefon, mesaj vb. size karşı hak ihlali oluşturmaktadır.