Sayın İlimiz Belediye Başkanlığının Türk Sanat Müziği kora şefi Aydın Tekindor’un her sene yılın son haftası olan günlerde...

  1. Sayın İlimiz Belediye Başkanlığının Türk Sanat Müziği kora şefi Aydın Tekindor’un her sene yılın son haftası olan günlerde ‘’Yeni Yıla Merhaba’’ konseri 23 Aralık Perşembe gecesi olan bu gece İÇTAŞ Kongre Salonunda gerçekleştirilmiştir.
  2. Sahne son derece özenle süslendirilmiş çok özel şekilde tavana asılı 2022 çok çok özel şekilde görüntülenmiş ve 11 adet enstrüman 30 adet bayan ile 18 adet bay korist  sahnede çok estetik şekilde yerlerini almışlar ve konser tam 22:00’de Refik Fersan’ın hicaz peşrevi ile açılmış olup koro ve sololarla devam etmiş. Sayın Aydın Tekindor’un kendi bestelerinden 4 adeti  solo olarak okunmuştur. Ayrıca söz yazarı Sayın Gülden Alıcı hanım Almanya Hannover’de ikametinde başkanlıkça davet edilerek kendisinin Trabzon Beşikdüz’ü nüfusuna kayıtlı olup ilk, orta ve diğer tahsillerini Trabzon’da tamamlayıp Almanya’ya gittiği sırada davete icabet ettiği açıklanmıştır.
  3. Adı geçenin 2 güftesi Aydın Tekindor tarafından bestelenmiştir. Kendisi sahneye davet edilerek çeşitli şiirlerini halka sunmuştur. Sonunda Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın plaket ve çiçeklerle sunumu neticesi konser sona ermiştir. Konsere ilgi çok büyüktü.
  4. İlimiz Türk Sanat ve Türk Halk müziği olarak son derece şanslıdır. 7 Aralık 2021 Salı gecesi Veysel Mazhar Savaş  şefliğinde İl Kültür Müdürlüğü konseri 13 Aralık Pazartesi Kepez Belediye Başkanlığı Meral Hanım şefliğinde Kepez’de daha sonra 21 Aralık Salı Muammer Tan TSM konseri icra edilmiş ve 22 Aralık Çarşamba Belediye Başkanlığına ait İftihar Vanlı yönetiminde Türk Halk Müziği konseri icra edilmiştir. Bu tür sanat etkinlikleri ilimiz için son derece onur ve gurur vericidir. Ülkemizde aşırı derece dövizin dalgalandırılması moral bozucu ekonomi münakaşaları yapılırken adeta can suyu olmuştur. İnsanlarımız bir nebzede olsa moral bulmuştur.
  5. Ülkemizde maalesef uluslararası spekülatör manipülatör gibi para kazanmanın Allah’ı kitabı olmaz deyip çok değişik kumpaslar kurarak bankalardan kredi çekip değişik amaçlarla dövizi aşırı yükseltip ülkemizin ekonomik dengesini bozup kriz çıkarıp bol kazançlar elde etmekte iken 20-12-2021 olağan ülkenin genel durumu hakkında ki toplantı sonucu tedbirler hakkında alınan 5 adet maddenin açıklanması ile döviz çok acayip şekilde çok aşağılara kadar inip muhtemel bir ekonomik krizin önüne geçilmiş olup ekonomi rayına oturmuştur. Kimsenin bu konuda endişesi olmasın ekonomi kurmaylarımız hakikaten bu konularda çok  başarılıdırlar.