Yine güzel bir hafta sonunda Anafartalar Spor Salonunda kaçırılmayacak bir müsabaka vardı.

Güzel havayı aileleriyle birlikte değerlendirmek isteyen voleybol severler Çanakkale Belediyesporu desteklemek ve voleybol izlemek için salonu epeyce doldurmuşlardı. Bir de misafir takım Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı spor salonunun önünde kalabalık oluşturmuşlardı.
Salonu girmiş bir kısım Beşiktaşlı taraftarın yoğun tezahüratı devam ederken maç başladı. Maçın ilk sayısı Çanakkale Belediyespor’ dan geldi. Set bir süre karşılıklı sayılarla devam etti. Misafir BJK oyuna ağırlığını koyup skor 13-16 ya ulaştığında Vedat Hoca ilk molasını kullandı. Mola sonrası setin nasıl geçeceğini beklerken bir anda 10-12 kişi civarında Beşiktaş taraftarı adeta Basın tribününe akın etti ve tribünün önünü işgal ederek yoğun bir bağrış çığrış içinde tezahürata başladılar. Bu arada tribünün önü kapattıkları için basın mensupları olarak bu gruba tepki gösterdik. Tribünden çıkmalarını istedik, ama dinleyen kim. Bu arada polise olaya müdahale etti ve grubu dışarı çıkardılar. Bu arada mola dönüşü Çanakkale Belediyespor istediği geri dönüşü sağlayamayınca 2. mola 14-19 da geldi. Ancak bu molada işe yaramayınca seti BJK 15-25 kazandı. Setler de durum 0-1 oldu.
İkinci setin ilk sayısı misafir ekip BJK’ dan geldi. Bu sette de yine maça ağırlığını koyan Beşiktaş oldu. Arka arkaya kaybedilen sayılarla skor 7-10 olduğunda Çanakkale Belediyenin ilk molası geldi. Bu ara yine Başiktaş’ın fanatik taraftar grubu Çarşı grubu montlu bir fanatik Basın tribüne daldı. Tribünün öne geçip hem basın mensuplarının önünü kapatarak video çekmeye başladı. Bu şahsa tepki gösteren bir arkadaşımıza şahıs sözlü saldırıda bulundu. Bizlerde tepki gösterince polis şahsı tribünden çıkardı. Tam maça dönmüştük ki bu kez şahıs yanında üç dört kişilik bir grupla tribüne gelerek bizlere tehditler savurdular. Bu kişilerden bazılarının alkollü olduğu da yaydıkları kokudan belli oluyordu. Allah’tan polis anında müdahale etti de tatsız bir olay yaşanmadan uzaklaştırıldılar. Ancak polise rağmen bizleri de tehdit etmeyi unutmadılar. Maça gelirsek Belediyespor skorda dengeyi sağladığında BJK 15-16 da mola kullandı. Mola Beşiktaş’ı kendine getirdi. Seti 21-25 kazandı. Setler 0-2.
Üçüncü sete Belediyespor önceki iki sete göre daha iyi başladı. Bu set Çanakkale Belediyespor açısından her şeyin yolunda gittiği bir set oldu. Skor tabelasında 7- 3 yazdığında BJK’ nın ilk molası geldi. Bu sette oyunu kontrol eden Belediyespor’u durdurmak için 18-16 da BJK’a iki oyuncusunu değiştirdi. Ama skor istediği gibi olmayınca misafir ekip 20-17 de 2. molasını kullandı. Bu mola biraz işe yaramış göründü bu kez 21-19 da Çanakkale’nin molası geldi.  Bu mola rakibi skor olarak tuttu ve seti Belediyespor 25-19 kazandı. Setler 1-2 Üçüncü setin ilginç anlarından biri de bir gün önce BJK futbol takımının Giresunspor’a 4-0 lık yenilgisinin bir benzeri yaşanacak diye Beşiktaş taraftarlarının takımlarının bu setteki kötü oyunu üzerine sahaya arkalarını dönmeleriydi.
Dördüncü set Çanakkale Belediyespor açısından bir umut ışığıydı. Ancak üçüncü sette ilk sayılarda hücum iyiydi. Ancak ilk dört sayıyı servisleri fileye takarak sayıları adeta rakibe hediye ettik. Tam servisler düzelme başlamıştı ki bu kez rakip hücumları karşısında savunma mız aksamaya,hücumlarımız tökezlemeye başladı. İlk molamızı 5-9 da, ikinci molamızı 7-13 de kullandık. Ancak Belediyespor bir türlü skoru yakalayamadı ve fark açıldı. Beşiktaş seti 14-25 maçı da 1-3 kazandı.
Bu maçla Belediyepor arka arkaya üçüncü yenilgisini aldı. Sigortashop Kadınlar 1. Ligi A grubunda sekiz maç sonunda 3 galibiyet 5 mağlubiyet ve 9 puanla sıralamada 8. sırada yer aldı.
Venüs sultanlar ligi de dahil kaç yıldır Anafartalar spor salonunda Belediyesporun maçlarını takip ederim ama ilk defa bu maçta Beşiktaş taraftarlarının yaptıklarını hiçbir taraftardan görmedim. Basın tribüne dalmaları olay çıkarmaları kendilerine ayrılan tribünde koltukların üzerine çıkıp hoplamaları (belki de bir kısmı kırıldı bu koltukların) Korkuluk borularının üzerine üçer dörder kişi beraber çıkarak aynı anda hoplayarak boruları yay gibi sallamalarıydı (belki de bu borular yamuldu kırıldı). Ses çıkarmak için tribündeki metal panolara olanca güçleriyle vurmaları ayrı ayrı dikkat çeken noktalardı. Daha da ilginci bu grubun büyük çoğunluğunun maçla ilgisi yoktu hatta maçı bile izlemediler.
Bir başka dikkat çeken konuda basın tribününde basınla alakası olmayan birçok kişinin bulunmasıydı. Daha önceki maçlarda en fazla 3-4 kişi bulunduğumuz basın tribününde, bu maçta adeta oturacak yer bulamadık. Güvenlik güçlerinden bir ricam var; Özellikle böyle İstanbul İzmir takımlarıyla oynanan fanatik taraftarı olan takımların maçların da basın tribüne girişlerde Basın kartı kontrolü yapılsın. Basın mensubu olmayanlar alınmasın Zira tatsız bir olay yaşanabilir. Çünkü basın mensuplarının dışında bi çok kişi böyle maçlarda burayı dolduruyor. Bu maçta yaşanan alkollü bir fanatiğin ortalığı birbirine katabileceğini gördük yaşadık.
Hazır konu açılmışken belirteyim. Anafartalar spor salonu basın tribünü giriş merdiveni üstünde tehlikeli şekilde sarkan bir demir profil sallanmakta Allah muhafaza etsin bir kişinin kafasına düşüp yaralayabilir. Tatsızlık bir olay, kaza bela yaşanmadan bu güzel sporu izleyelim bu salonun keyfini yaşayalım. Güzel ve eğlenceli sporlu günler dileğiyle.