Hergün saat 10:00 ve mesai günlerinde para piyasaları açılır. Çok çeşitli konularda uzmanlarınca teknik analizcilerinde yorumlar yapılır.

1-Hergün saat 10:00 ve mesai günlerinde para piyasaları açılır. Çok çeşitli konularda uzmanlarınca teknik analizcilerinde yorumlar yapılır. Binlerce liralık alış, satış v.s. para adeta el değiştirir. Bunların denetimcileri olan P.P. Kurulu olsun S.P.K. Sermaye piyasaları kurumu. Her geçen gün daha da tecrübe sahibi olarak manipülasyon, spekülasyon ve buna benzer olaylara meydan verilmeyen kararlar alınıp, ülkenin fiyat istikrarını dengede tutma dövizin yükselişlerini önleme gibi kararlar alır T.C.M. Bankamızın da aldığı kararlar ile.
2-Ama ne yazık ki bir de bakmışsın ülkemizin gelişmesi yönünde alınan bazı kararlara da muhalefet ederler tenkit ederler. Esas mesele herkes menfaatine göre yorum yapıyor. ”ELLEZİ, VELLEZİ, CEBELLEZİ”  Bu duayı bana Balıkesir’de benden biraz yaşlı dul, varlıklı bir bayan borsa arkadaşı öğretmişti. Herkes kendi menfaatine göre değerlendiriyor.
3- 21 Ekim Perşembe T.C.M. Bankamız aylık P.P. Kurumu toplantısında yapılan bütün yorumlar faizlerde hiç indirim veya 050 puan indirim yapılacağı, daha fazla indiremez dövizi çok daha yükselteceği yorumları, hemen aklıma geldi kendi enceğini fareye benzetip yermiş, sivrisinek kendi kantarınla 90 kilo çekermiş ve bana benzer yorumlar. Ve saat tam 14:00 ‘te tezgahlar öyle bir kurulmuş ki ne türlü karar alınırsa alınsın dövizi yükseltmek. Ekonomik kriz yaratmak.
4-Kurum açılır açılmaz 200 baz puan faiz indirimi hemen 18’den 16’ya indirildiğini açıklar açıklamaz hemen saniyesinde Dolar ve Euro çok yükseldi. Borsa iyice dip yaptı 99 puan düştü. Ama bir saat içinde dövizdeki yükselişler geri gelmeye başladı. Hemen aleyhte yorumlar ama neyse ki en etkilendiğim Sayın Hisarcıklıoğlu’nun  da aleyhte açıklamaları idi borsa da bir saat içinde normale dönüp kapanışı yüksek kapattı. Ben de Allah’ıma şükürler olsun paranın “KIBLESİ” TL’ye döndürüldü diye yazdım. 82 yıllık tecrübemde yanılmadım para dövizden çıkıp, borsaya girmeye başladığını paslaşmalarla yüksekte tutmaya çalışıldığını yazdım. Ayrıca 3 Kasım 2021 enflasyonun yüksek çıkması ile dövizde acayip yükseliş borsada acayip düşüş çok büyük bir silkeleme hareketi yapıldı. Ürkenler borsa hisselerini sattı ama aldandılar ve  dün 8 Kasım  bugün 9 Kasım. Borsa 2 gündür tarihi zirvelerini yaşıyor. Ekonomi = Üretim + Üretim +Üretim  olup faizler ne kadar düşük olur ve sanayici daha fazla üretirse Enflasyon da düşer. Ülkede öyle her türlü bilhassa kiralar ve her şey normale döner. Bugün Dövizde (Z.K.) Zorunlu karşılıklar 200 baz puan arttırıldı. Yani  %  23 ‘ten   %  25 ‘e çıkarıldı bu ayrıca altında  %  15  Z.K.  %  10’aindirildi.