Geçen gün 28 Şubat 1997’de yapılan bazı hatalar neticesi alınan kararlar hakkında kutsal kitabımızda ‘’Lokman Suresinde’’ lokman ‘’hekim oğluna bak oğlum başkalarına karşı yapacağın...

  1. Geçen gün 28 Şubat 1997’de yapılan bazı hatalar neticesi alınan kararlar hakkında kutsal kitabımızda ‘’Lokman Suresinde’’ lokman ‘’hekim oğluna bak oğlum başkalarına karşı yapacağın her hangi bir iyilik veya kötülük bir hardal tanesi kadar bile olsa bir gün karşına mutlaka çıkar’’ yazmıştım.
  2. Çanakkale’ye gelip yerleştiğimiz 1998 yılından beri Esenler’de Bayır taksi durağı yanında ki berber kalfası Ortaca köylü Mesut’a tıraş oluyordum. Çok sayıda dükkan kapandı bu defa Anadolu Hastanesine yakın Ortaca Berberinde göreve başladı. Bizlerde bir çok müşteri ona tıraş olmaya devam ediyoruz. Sanıyorum kalfalar dükkan sahibine anlaşmaya göre kirası, vergisi, elektirik, suyu, aletler edevatlar dükkan sahibine yaptığı her tıraştan %40-45-50 gibi bir ücret alıp diğeri dükkan sahibine kalfaların anlaşmaları.
  3. Bir gün televizyon haber programların da seyrettiğim kanal şerit halinde Çanakkale’de 33 köye corona uğramadığı haberi üzerine:
  4. Hiçbir ilimizde yapılmadığı kanaatinde olup Çanakkale’nin hemen hemen bütün köylerinde köy hayırları yapıldığı Ortaca köyünde de gidildiğinde adet olmuş köyün yaşlıları köye gelen misafirleri evlerine götürüp fırında oğlak çeşitli yemekler. Ayrıca peynir helvası birinci gruptan sonra ikinci grup ne kadar misafir o kadar memnuniyet ben bunu yazmıştım. Sonra mesut’tan öğrendim NTV muhabiri köye gelip inceleme röportaj yapmış.
  5. 4 Eylül 2021 günü hanımın merhum üvey ağabeyinin torunu Ankara’da görevli avukat. Burhaniye’ den bir arkadaşın evlenme merasimine davet edildik. Hiç ummazdım kısmetmiş kızım İstanbul Garanti Bankası görevlisi Cuma mesai bitimi yola çıkıp gece saat 24:00’te Çanakkale ve Cumartesi 4 Eylül Burhaniye’ye Burhaniye’den sonra belki 30 km daha Ören yazıyor. Bir haftalığına ev kiralanmış biz geldik biraz sonra gelin alayı ben duvar dibi gölgelik alaya dahil olacak beyle tanıştık. Biz de oğlan evi olduk dedi. Biri yanımıza geldi tanıştık. Ben Çanakkale Belediyesinden dedi. Yerli misiniz dedim. Annem Saraycıklı babam Ortacalı dedi. Vay be dedim. Ben Ortaca berberi Kadir yanında çalışan müşterisiyim dedim. Kadir amcanın oğludur dedi. Bende Buraniye’den evliyim dedi. Ben dedim İşte Çanakkale gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorum, sizin köyün özelliklerini yazmıştım. Bak dedim büyük tesadüf gazetede Hasan Sami Bey’e selam dedi. O kadar görüşebilirdik düğünde gürültüden yalnız ismini sorabildim. Sinan dedi. Birkaç gün sonra gazetede Hasan Sami Bey izinli imiş sorumlu müdür Mine Hanım’a bahsettim, o Belediyenin basın işlerine bakıyor en eskilerdendir iyi tanıyorum dedi. Lokman hekimin nasihati hiç ummadık yerde karşıma çıktı. Selam olsun.