.

1 Her vatandaştan devlet, her vatandaştan da devlet adamı olmaz (Ben yaptım oldu diye olursa o da olmaz)
2 28 Temmuz Çarşamba birden Manavgat’ta büyük bir yangın başlatıldı. Devlet hemen müdahaleye başladı ve yangın haberleri sık sık duyulmaya başladı. Her türlü ortam hainden yana idi. Ama mücadelede devlet ve mücadeleye katılan hakiki vatan evlatları vardı. Sanki Allah güzel ülkemizi bugüne kadar görülmemiş bir felaketle, yangınla imtihandan geçiriyordu, gece gündüz her saniyesi mücadele. En büyük memnuniyet yangının sevk ve idaresini sağlayan Tarım ve Orman Bakanı vardı, ayrıca 4 adet oradan hiç ayrılmayan Bakanımız vardı. Hakikaten gece gündüz demeden devamlı mücadele eden görevli ve diğer vatandaşlarımız vardı. Evleri, zeytinlikleri, bağları bahçeleri yanıp hiçbir şeyleri kalmayan vatandaşlar bütün kayıplarının karşılanacağı söylendiğinde ‘Devletimizin yanındayız, güvenimiz tamdır’ diyorlardı. Ayrıca komşumuz Yunanistan’da kaç ayrı yerinde yangınlar. Bunların bir sabotaj, kundaklama olduğu. Ayrıca İtalya, İspanya birçok ülkede yangınlar devam ediyordu.
Sonuç: Artık Türkiyemiz çok güçlü bir devlet olduğu adım adım dünya liderliğine yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında dünyanın emniyet sibobu  olarak yerini alacağı hiçbir ülkenin de istediği vakit istediği şekilde hareket edemeyeceği terörün de söneceği kanatlıdır.
Geçmiş olsun Türkiyem yangınla imtihana tabii olduğumuz mücadeleyi başarı ile kazandın akıl sahibi ve memleketini, devletini, ülkesini sevenlere selam olsun. Türkiyem büyüksün, büyük Türkiyemsin.