Gökçeada’da lojmanlarda odun sobaları ile ısınıyoruz 50 yıl kadar önce. Bıçkı motoruna odunları kestiriyorum mahallemizden komşu Kosta Barba kesiyor.

 

  1. Gökçeada’da lojmanlarda odun sobaları ile ısınıyoruz 50 yıl kadar önce. Bıçkı motoruna odunları kestiriyorum mahallemizden komşu Kosta Barba kesiyor. Bir sigara yaktı. İstanbul’da kızımda misafirim Yedikule Ortodoks Rum Hastanesi’nde Doktor Bey dedi, ‘Kolesterolün var. İçki, sigara o yasak bu yasak.’ Dedim ‘Doktor Bey vurmuşum bir tavşan, toprak tencerede maltız ateş, üzerinde yapmışım bir yahni, eh yanında bir şişe şarap olmadı mı o yemek mundar olur’ dedim, hiç cevap vermedi.
  2. İrticale gazeller, öyle şarkılarımız vardır ki bunlar araya mutlaka bir gazel konursa özelliği oluyor. Çoğu klarnet gibi, enstrümanla kapatılmaya çalışılsa da olmuyor. Musikimize çok değer verenlerdenim. Çocukluğumda her sanatkar bir kuple ( satır da olsa) mutlaka ataya bir gazel sıkıştırır. Son 6 aylık süre içinde Cuma akşamları, akşam sefasında Sayın Çiğdem Gürdal çıktı. ‘Hiç mi gülmeyecek benim de yüzüm’ şarkıya başladı. Ah Ah dedim, bu şarkı gazel ister ama sen henüz dedim ilk bölümü biter bitmez enstrümanlar hemen gazel havasına geçtiler. Sayın Çiğdem Hanım hiç ummazdım, elini kulağına attı, başladı: Derdime vakıf değil canan, beni handan bilir/ Hakkı vardır şad olanlar herkesi şadan bilir/ Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil/ Çektiğim alamı bir ben bilirim bir de Allah’ım bilir’ diye hiçbir kurala tabi olmadan o andaki haleti ruhiyesi ile doğaçlama olarak okudu ve şarkıyı bağladı. Çok memnun oldum değişik programlarda çıkıyor. TSM Sevilenler, İstanbul’dan müzik ve yine rastladığım Burcu Göktürk, Çiğdem Yarkın, Yaprak Sayar, Eda Karaytuğ, Muzaffer Ertekin’in sunduğu ‘Aşına! Programını yakın zamanda Hamide Uysal, erkeklerden Bekir Ünlüataer, Nusret Yılmaz. Diğerlerine hitabım şöyle olur. Ey Türk Sanat Müziği okuyucuları ve diğer bayanlara kendinizi bu sanata vermişsiniz ve adeta nikahlanmışsınız. Allah da sizlere’Kendimizden bir güzellik verir ve bir sevgi bırakırız’ demiş. Hepiniz güzel, sevimli ve sempatiksiniz. Ben de sizlere ‘Ey güzel bayanlar sizlere boğazı tokluğuna değil yıllarca gözü tokluğuna bile kul köle olunur. Oturcan karşımda insan ne acıkır, ne susar ne uykusu gelir. Ayıptır söylemesi ne de çişi gelir. Musikimize gönül verenlere selam olsun…