1 23 Haziran 2021 Çarşamba İşte Çanakkale Gazetesi 4. sahifesinde ‘Boğaz Medya Facebook Sayfasına 1 Milyondan Fazla kişi Erişim Sağladı

1 23 Haziran 2021 Çarşamba İşte Çanakkale Gazetesi 4. sahifesinde ‘Boğaz Medya Facebook Sayfasına 1 Milyondan Fazla kişi Erişim Sağladı. Son 28 gün 25 Mayıs-21 Haziran erişilen kişiler 1.053.395/ gönderi etkileşimleri 167.676/ sayfa beğenmeleri 588 olarak destek geldi. Tüm takipçilerimize ve destekçilerimize gösterdikleri ilgi için teşekkürü borç biliriz… Haber Merkezi olarak yayınlanması üzere 2 7 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Sayın Mine Hanım’ın talebi üzerine benim de 10-11’inci sahifelerinde köşe yazılarım çıkmakta olup kendimin de bu başarılarda hisse sahibi olduğumu hissettim.

3 Yazılarım çok çeşitli konularda olup, geçmişin derinliklerinde kalan hususları da en iyi şekilde siz kıymetli okurlarımıza en küçük bir tesir altında kalmadan T.C. Devletimin yanında olarak sevabı ile günahı ile doğrusu ve yanlışı ile en doğru şekilde ve yorumu sizlere ait olmak üzere arz etmeye çalıştım. O zamanlarda sık sık genel durum değişikliklerinde görev aldım. Mesela 1970 yılı ortalarında Barem Kanunu (Kadro Kanunu) sona erip, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Çanakkale ili ve ilçelerinde çalışan bütün görevlilerin intibaklarını şimdi hayatta olmayan 2 sağlık memuru ağabeyimiz ve ben yaptık o zamanlar. Çalışanlar çok azdı.

Memurun kanunu yanlış yapmamak için devamlı okuyorduk. 30 yıl oldu emekli olalı halen bugünlerde memurluk yapanlardan daha tecrübe sahibi olduğumu hissediyorum.  Özlük haklarımızın da gere memur ve emekliler olarak daha iyi olduğunu hissediyorum. Eskiye göre çok iyiyiz.
4 Not: 2 gün önce Şile Gözlemecisi olarak orta yaşlı bir bayan ‘Babam eğitmendi’ diyor. ‘Maaşı çok azdı. Bir çift siyah ablamın lastik ayakkabıları vardı, onunla okula gidiyordum. Gelince hemen ablam giyip dışarılara çıkıyordu’ diyor. Balıkesir’de emekli sonu kira evindeyim. İl kütüphanesine gidiyorum. Normal gazeteler ve mahalli gazeteler yaşlı bir bey ‘Ben şu kadar yıl başöğretmenlik yaptım. Bir gün eşimi alıp bir lokantada yemek yiyemedim’ dedi. O zaman Balıkesir lokantaları da Türkiye’nin en ucuz lokantaları olduğunu biliyorum. Çok kıt kanaat geçiniyorduk.