Bazı şahısların bazı kelimeleri hiç farkında olmadan kullanmalarına dair.

 

  1. Bazı şahısların bazı kelimeleri hiç farkında olmadan kullanmalarına dair.
  2. Gökçeada Cumhuriyet İlkokulu hizmetlisi İbrahim Çoban anlatıyor. Kaymakama  evrak götürüyoruz, amirlerimiz oradan geri geri çekilip öyle çıkılacağını, bazı kuralları bizlere öğretmenlerimiz öyle öğretmişti.
  3. Yine bir gün Kaymakam Mehmet Özden Bey’e evrak götürdüm imzalaması için. Bir ara bana okul hakkında bir şey sordu. Ben anlatmaya başladım. Bir ara çok seri bir şekilde ‘Defoool’ dedi. Çok şaşırdım geri geri dış kapıya geldim çıkmak üzere. Bana ‘Nedenini anladı mı?’ dedi. Ben de ‘İşte şimdi anladım Kaymakam Bey anladım’ deyince ‘Gel buraya’ dedi. Evrakları imzalayıp verince ben her kelimede ‘Anladın mı Kaymakam Bey’ demişim. Daha sonraları bana rastladığında espri olarak ‘Anladın mı’ diye sorduğunda ‘Şimdi anladım Kaymakam Bey anladım’ diyordum.
  4. Ben 1953 yılında Uzunköprü’den Ezine’ye 12 yıl sonra Gökçeada, 25 yıl sonra emekli sonu 8 sene Balıkesir. 1998 tarihinden itibaren Çanakkale’de ikametimi sağlıyorum. Arada bir yurt içi turlara dahil oluyorum.
  5. Bir yurtiçi gezi turundan telefon geldi. 3 gün 2 gece Bursa, Ankara-Hacıbektaş Avanos’ta bir gece  Mersin,Silifke Konya’da 1 gece yatış. Kütahya’da Balıkesir-Çanakkale eh fdaha ziyade dul bayanlar otobüsün arka yanında konu açıldı. Bayanın biri dedi ki, ‘Necdet Bey benim yakın bir tanıdığum Trakya’nın çok değişik yerlerinde görev yapmış. Orada beyav kelimesi çok kullanılıyormuş. Sen uzun yıllar Çanakkale bölgesindesin herhalde o kelimeyi kullanmıyorsun’ dedi. Ben de ‘Yok beyav ben o kelimeyi katiyen kullanmam. Kapı önünden geçse alimallah süpürge sapınlan kovalarım’ dediğimde gülüşmeler oldu. O zaman o kelimeyi kullandığımı anladım. 1952 yılı Uzunköprü orta okul hitami yaz tatili Hasan, Mümin, nben Hasanlar’ın harman yerine uğradık. Oradan Ergene’ye yüzmeye gideceğiz. Ergene’ye yaklaştık Hasan’ın annesi bağırıyor. A bire ‘Hasaaaaaan sakın Ergene’ye gireyim deme boğolursun da öldürürüm sonra seni’ diye bağırıyor selam olsun.